Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei ratkaisevaa uutta brexit-rintamalta: pääneuvottelijoiden mukaan vaikeat kysymykset ovat edelleen ratkaisematta

Euroopan unionin ja Britannian tulevan suhteen neuvotteluissa ei ole onnistuttu ratkaisemaan vaikeita kiistakysymyksiä, kertoo EU:n pääneuvottelija Michel Barnier Twitterissä .

Britannian EU-eron jälkeinen siirtymäaika päättyy vuodenvaihteessa. Barnierin mukaan EU valmistautuu kaikkiin skenaarioihin. Barnier päivitti neuvottelutilannetta tänään EU-parlamentille ja jäsenmaille.

Britannian pääneuvottelija David Frost tviittasi olevansa samaa mieltä Barnierin kanssa siitä, että erimielisyyksiä on edelleen tietyissä ydinkysymyksissä. Frostin mukaan edistymistä on kuitenkin ollut.

Tulevan suhteen neuvotteluissa pyritään sopimaan siitä, miten kauppa ja muut suhteet järjestetään sitten, kun EU:sta eronnut Britannia jättää vuodenvaihteessa taakseen unionin sisämarkkinat.

Vaikeita kysymyksiä ovat olleet tasavertaiset kilpailuolosuhteet, kalastus sekä hallinto.

Viime päivinä neuvottelujen ympärillä on vallinnut odottava tunnelma, koska keskusteluja on käyty varsin intensiivisellä otteella.

Aikaa ei ole paljoa jäljellä, jos uusi kauppasopimus halutaan saada voimaan tammikuun alkuun mennessä. Sovun siitä olisi löydyttävä varsin pian, jotta aikaa jää sen ratifioinnille ja tietyille byrokraattisille vaiheille.