Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan koronatartunnat kipusivat yli 11 miljoonan, Ruotsi tiukentaa koronaohjeistuksia useilla alueilla

Euroopan koronavirustartuntojen määrä on noussut yli 11 miljoonan, ilmenee uutistoimisto AFP:n kokoamista luvuista. Kuolemia on kirjattu reilut 284 000.

AFP perustaa luvut virallisiin lähteisiin.

Lähes puolet Euroopan tartunnoista on neljästä maasta: Venäjältä, Ranskasta, Espanjasta ja Britanniasta. Venäjällä tartuntoja on kirjattu yli 1 670 000 ja Ranskassa lähes 1 470 000. Myös Espanjassa ja Britanniassa tartuntoja on yli miljoona.

Koko maailmassa tartuntoja on tilastoitu lähes 47 miljoonaa.

Löfven: Ruotsin tilanne hyvin vakava

Ruotsin koronavirustilanne heikkenee. Valtionepidemiologi Anders Tegnell kertoi tiistaina, että tartuntojen määrä on kaksinkertaistunut kahdessa viikossa. Uusia kuolemantapauksia koronatartuntoihin liittyen raportoitiin tiistaina 31.

– Kokonaisuutena katsoen kehitys menee väärään suuntaan hyvin monella eri tavalla, Tegnell kuvasi.

Ruotsissa on koko epidemian aikana kirjattu 5 969 kuolemantapausta.

Tegnellin mukaan sekä tehohoidon potilasmäärissä että kuolemantapauksissa on näkyvissä jälleen pientä nousua. Tehohoidossa oli tiistaina 75 ihmistä ja muussa sairaalahoidossa noin 550.

Koronapandemia koettelee kovakouraisesti koko Eurooppaa, eikä Tegnellin mukaan ole näkyvissä merkkejä, että viruksen leviäminen pysähtyisi lähiaikoina.

– Tämä kehitys käy yhä ilmeisemmäksi myös Ruotsissa, Tegnell varoitti.

Tartuntojen lisääntyminen näkyy Ruotsissa jonkin verran myös vanhusten hoitopaikoissa. Tegnellin mukaan tartunnat leviävät suureksi osaksi henkilökunnan kautta, ei niinkään vanhuksia tapaamaan tulleista omaisista.

Pääministeri Stefan Löfven luonnehti tiistaina Ruotsin epidemiatilannetta "hyvin vakavaksi".

Ruotsin hallitus ottaa käyttöön tiukempia ohjeita koronatartuntojen hillitsemiseksi kolmella uudella alueella eli Hallandissa, Örebrossa ja Jönköpingissä. Ohjeistus merkitsee sitä, että alueiden asukkaiden pitää välttää ruuhkaisia julkisia tiloja ja joukkoliikennettä. Lisäksi töitä pitäisi tehdä etänä, jos vain mahdollista.

Aiemmin ohjeistusta on jo tiukennettu muun muassa Tukholmassa ja Uppsalassa.

Ruotsissa tulee myös voimaan ravintoloita koskevia uusia suosituksia. Samassa pöydässä istuvien asiakkaiden määrä rajoitetaan jatkossa kahdeksaan henkilöön.

Ranskan koronatilanne pahenee, osa potilaista siirretään mahdollisesti Saksaan

Ranska suunnittelee siirtävänsä osan koronaviruspotilaista hoidettavaksi Pohjois-Ranskasta Saksaan. Sairaalaliitto FHF:n johtajan mukaan sairastumiset aiheuttavat joillakin alueilla valtavaa painetta, joten suunnitteilla on siirtää osa potilaista näiltä alueilta muualle Ranskaan ja Saksaan.

Ranskan hallitus puolestaan näyttää harkitsevan jälleen öistä ulkonaliikkumiskieltoa Pariisiin. Pariisin ja sen esikaupunkien koronavirustilanne on heikentynyt nopeasti ja sairaalat ovat täyttymässä.