Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus esittää miljoonaa euroa kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintatukeen

Hallitus esittää miljoonan euron summaa varattavaksi kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankinnan tukemiseksi.

Tuen tarkoitus on liikenne- ja viestintäministeriön mukaan vähentää raskaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Tuki uudistaisi raskaan liikenteen kalustoa sekä vähentäisi bensan ja dieselin käyttöä.

Esityksen mukaan tukea myönnettäisiin uusien, vähintään 16-tonnisten kuorma-autojen ostoon tai pitkäaikaiseen vuokraamiseen.

Tuki olisi voimassa joulukuun alusta ensi vuoden loppuun. Tuen suuruus riippuisi polttoainetyypistä. Nesteytettyä kaasua käyttäviin kuorma-autoihin tukea myönnettäisiin 12 000 euroa ja paineistettua kaasua käyttäviin 5 000 euroa.

– Tuki tekee ilmastoystävällisen kaluston hankinnan entistä houkuttelevammaksi. Samalla kaasun tankkausinfra laajenee, kun kysyntä kasvaa, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) tiedotteessa.

Tuen saaminen edellyttää esityksen mukaan ajoneuvon rekisteröintiä Suomeen ja sen rekisterissä pitämistä vähintään vuoden ajan tuen saamisen jälkeen.

Tukea varten varataan määräraha valtion seitsemänteen lisätalousarvioon.