Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan sukellusvenemurhaaja pääsi hetkeksi pakoon vankilasta – Peter Madsenin kerrottiin ottaneen psykologin panttivangiksi

Tanskassa sukellusvenemurhaaja Peter Madsen pääsi tiistaina vankilasta lyhyeksi ajaksi karkuun ottamalla psykologin panttivangikseen. Extra Bladet -lehden mukaan Madsen uhkasi naista pistoolin näköisellä esineellä, jolloin vartijat eivät uskaltaneet pidätellä häntä, koska arvioivat naisen olevan hengenvaarassa.

Pakoyritys aiheutti suuren poliisioperaation. Poliisi ei aluksi vahvistanut mediatietoja, joiden mukaan operaatiossa jahdattiin nimenomaan Madsenia. Myöhemmin poliisi kuitenkin kertoi, että hänet on otettu kiinni.

Pakoyritys kesti arviolta muutaman tunnin eikä Madsen lopulta päässyt kauaskaan vankilaista. Uutiskuvissa hän istui tien varressa pensasaidan vieressä samalla kun lähistöllä olevat poliisit makasivat maassa ja tähtäsivät Madsenia aseillaan.

Toistaiseksi ei tiedetä, oliko Madsenin hallussa ollut pistoolia muistuttava esine todella aito ja toimiva ase. Hänen kerrottiin uhkailleen myös mukanaan olevalla pommilla.

Madsen lähti karkuteille Herstedvesterin vankilasta, jonne on sijoitettu seksuaalirikollisia ja vaarallisena pidettyjä vankeja.

Sukellusveneitä ja raketteja

Madsen surmasi ruotsalaisen toimittajan Kim Wallin elokuussa 2017, kun Wall lähti Madsenin itse rakentaman UC3 Nautilus -sukellusveneen kyytiin haastatellakseen Madsenia. Myöhemmin Wallin paloitellun ruumiin osia löytyi merestä. Madsen tuomittiin elinkautiseen seuraavana vuonna.

Madsen kiisti rikoksen ja selitti Wallin kuolleen onnettomuuden seurauksena. Ruumiin paloittelun ja heittämisen mereen Madsen myönsi.

Tämän vuoden syyskuussa tanskalaismedia uutisoi, että Madsen on vihdoin tunnustanut tappaneensa Wallin. Hän tunnusti tekonsa tv-sarjassa, jonka ensimmäinen osa esitettiin syyskuun alkupuolella.

Madsen tuomittiin paitsi murhasta myös seksuaalirikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Paitsi sukellusveneistään, omaperäinen keksijä tunnettiin myös yrityksistään rakentaa avaruusraketti.