Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Alaskaan annettu tsunamivaroitus laimeni, vahingoilta näytettiin välttyneen

STT–AFP

Voimakkuudeltaan 7,5 maanjäristys aiheutti lopulta vain pieniä aaltoja Alaskassa, kertoivat viranomaiset.

Maanjäristyksestä annettiin aluksi tsunamivaroitus, mutta maanjäristyksen eikä tsunamin kerrottu aiheuttaneen henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

Tsunami aiheutti korkeudeltaan alle metrin korkuisia aaltoja Sand Pointin kaupungin lähettyvillä. Tsunamivaroitusta alennettiinkin myöhemmin.

Maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa sattunut maanjäristys tapahtui noin 92 kilometrin päässä Sand Pointin pikkukaupungista, 40 kilometrin syvyydessä. 7,5 maanjäristys vastaa erittäin voimakasta maanjäristystä.

Tsunamivaroitus koski laajasti Alaskan etelärannikkoa ja Alaskan niemimaata, joka on erittäin harvaan asutettua aluetta.

Vaikka varoitus ulottui laajalle alueelle, se ei ulottunut Alaskan suurimpaan kaupunkiin Anchorageen.

Asukkaita evakuoitiin

Maanjäristys tuntui muun muassa Alaskan niemimaalla sijaitsevan King Coven kaupungissa, mutta se ei näyttänyt aiheuttaneen vakavia vahinkoja.

Kaupungin asukkaita ja säilyketehtaan työntekijöitä kuitenkin evakuoitiin varotoimena, kertoi King Coven virkamies Gary Hennigh Anchorage Daily News -sanomalehdelle.

Tutkijat ovat aiemmin varoittaneet alueen viranomaisia siitä, että ikiroudan sulaminen Alaskan osavaltiossa ilmastonmuutoksen myötä voi aiheuttaa kokoluokaltaan "valtavan tsunamin".

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka