Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sri Lankalla yli tuhat kasvomaskitehtaan työntekijää saanut koronatartunnan

Sri Lankalla yli tuhat kasvomaskitehtaan työntekijää on saanut koronatartunnan, kertovat viranomaiset. Tehdas on valmistanut kirurginmaskeja muun muassa Yhdysvaltoihin toimitettavaksi.

Ensimmäisestä tekstiilitehtaalla saadusta positiivisesta testituloksesta raportoitiin kolme päivää sitten. Mittava tartuntarypäs on nostanut saarivaltion tartuntojen määrän lähelle 4 500:aa.

Tehtaan omistavan Brandix -yhtiön mukaan tartuntojen räjähdysmäistä kasvua yritetään suitsia tehtaalla, mutta toimia tartuntojen pysäyttämiseksi vaikeuttavat oireettomat viruksen kantajat.

Yhtiö kertoi tiistaina tiedotteessa, että valtaosa koronapositiivisista on ollut oireettomia tai heillä ei ole ilmennyt oireita, jotka tavallisesti yhdistettäisiin koronavirukseen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Brandixia on suitsutettu maailmalla kestävistä toimintatavoistaan.

Yhteensä tehdas työllistää noin 1 700 ihmistä. Viranomaisten mukaan kaikki vähän päälle tuhat positiivisen testituloksen saanutta tehtaan työntekijää on sairaalassa.

Loppua henkilöstöä sekä heidän perheenjäseniään ollaan siirtämässä hallinnon järjestämiin karanteenitiloihin. Kaikki heistä on määrä testata lähipäivien aikana.

Tartuntojen lähdettä yritetään jäljittää

Sri Lankan johtava tartuntatautilääkäri Sudath Samaraweera peräänkuulutti, että paikalliset yhteisöt tekisivät viranomaisten kanssa yhteistyötä. Viruksen on pelätty leviävän nykyistäkin pahemmin.

Samaraweera kertoi Colombossa toimittajille, että tartuntojen lähdettä yritetään jäljittää. Hän kuitenkin sanoi, että tässä voidaan onnistua tai sitten ei.

Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan 21 miljoonan asukkaan Sri Lankalla oli Suomen aikaa keskiviikkoiltaan mennessä varmistettu yhteensä noin 4 440 tartuntaa. Koronaan liittyviä kuolemia maassa on kirjattu 13.

Alueelle, jossa tehdas sijaitsee, sekä sen läheisiin yhteisöihin on asetettu ennalta määräämättömän pituinen liikkumiskielto

Kaikki julkiset kokoontumiset on kielletty ja koulut on suljettu viisi päivää ennen lukukausitaukoa. Lisäksi kotimainen krikettiturnaus on peruttu ja armeija on lykännyt 71-vuotisjuhlallisuuksiaan, jotka oli määrä järjestää lauantaina.

Brandix on yksi Sri Lankan suurimmista tekstiilinviejistä. Elokuussa yhtiö toimitti 200 miljoonaa kirurgista kasvomaskia yhdysvaltalaisasiakkaalle, jota ei ole kerrottu julkisuuteen.

Tartuntojen keskellä kärvistelevä tehdas oli yksi niistä, jotka tekivät maskeja edellä mainittuun tilaukseen. Elokuusta lähtien kyseinen tehdas on kuitenkin tehnyt urheiluvaatteita.

Tehdas sijaitsee AFP:n mukaan lähellä maan pääkaupunkia Colomboa.