Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WHO varoittaa koronakuolemien nousevan maailmanlaajuisesti jopa yli kahteen miljoonaan

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa koronavirukseen liitettyjen maailmanlaajuisten kuolemien määrän kasvavan nykyisestä vajaasta miljoonasta yli kaksinkertaiseksi, jos tartuntoja ei pidetä kurissa.

– Olemmeko kollektiivisesti valmiita tekemään kaiken tarpeellisen tuon lukeman välttämiseksi? Jos emme ota tarvittavia askeleita, valitettavasti edessämme on se luku (kaksi miljoonaa) ja paljon enemmänkin, pohti WHO:n hätätilajohtaja Michael Ryan toimittajien edessä.

Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan kuolemia on kirjattu maailmalla jo yli 987 000, joista yli 200 000 Yhdysvalloissa, reilut 140 000 Brasiliassa ja yli 90 000 Intiassa.

Yhdysvaltain saamien haavojen syvyyttä kuvastaa se, että vaikka maassa asuu vain neljä prosenttia planeetan väestöstä, koronatartunnan saaneista yhdysvaltalaisia on viidennes. Tartuntojen määrä maassa on ylittänyt seitsemän miljoonan rajapyykin.

Monissa Euroopan maissa on tiukennettu jälleen rajoituksia koronaviruksen toisen aallon kasvattaessa tartuntamääriä. Erityisen koviin toimiin on ryhdytty Espanjassa, jossa pääkaupunki Madridin ja sen lähiympäristön liikkumisrajoitukset on ulotettu koskemaan yli miljoonaa ihmistä.

Tuoreita tartuntapiikkejä on nähty muun muassa Puolassa ja Ranskassa, joista jälkimmäisessä todettiin yli 16 000 uutta tartuntaa päivässä.