Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainassa 25 ihmistä on kuollut sotilaskoneen pudottua maahan Harkovan alueella

Ukrainassa 25 ihmistä on kuollut sotilaskoneen pudottua maahan Harkovan alueella, kertovat maan viranomaiset uutistoimisto Tassin ja uutiskanava CNN: n mukaan. Lisäksi kaksi ihmistä on vakavasti loukkaantunut. Loukkaantuneiden kerrotaan olevan kriittisessä tilassa.

Harkovan alue on Ukrainan itäosassa lähellä Venäjän rajaa. Ukrainan ilmavoimien mukaan Antonov-26-kuljetuskoneen kyydissä oli miehistöä ja kadetteja. Maan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmaisi surunvalittelunsa "kauheasta tragediasta" ja kertoi matkustavansa onnettomuuspaikalle lauantaina.

– Luomme suurella kiireellä komission tutkimaan tragedian syitä ja olosuhteita, presidentti kirjoitti Facebookissa.

Koneessa oli yhteensä 27 ihmistä, joista 20 oli kadetteja ja loput miehistön jäseniä. Onnettomuus tapahtui hieman ennen iltayhdeksää. Kyseessä kerrotaan olleen harjoituslento.

Maassa koettu useita onnettomuuksia harjoituslennoilla

Myös EU on lähettänyt surunvalittelunsa onnettomuudessa kuolleiden omaisille.

– Ajatukseni ovat henkensä menettäneiden perheiden ja ystävien tykönä, kommentoi EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell Twitterissä turmaa.

Harkova sijaitsee muutaman sata kilometriä luoteeseen Donetskista ja Luhanskista, jossa Ukrainan hallituksen joukot ovat taistelleet Venäjän tukemia kapinallisia vastaan jo vuosia. Onnettomuuspaikalta oli etäisyyttä rintamalinjoihin noin sata kilometriä, kertoo AFP.

Ukrainassa on tapahtunut useita harjoituslento-onnettomuuksia viime vuosina. Joulukuussa 2018 Su-27-hävittäjän lentäjä kuoli onnettomuudessa, ja vain kaksi kuukautta aiemmin ukrainalainen ja yhdysvaltalainen lentäjä kuolivat saman konemallin onnettomuudessa Ukrainan ja Naton yhteisissä harjoituksissa.

Vuonna 2002 läntisessä Ukrainassa koettiin poikkeuksellisen verinen lento-onnettomuus, jossa ilmailunäytökseen osallistunut Su-27 putosi taivaalta katsojien päälle. Surmansa sai 77 ihmistä.