Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tartuntojen jäljitykseen tarkoitettu Koronavilkku saapui sovelluskauppoihin

Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus tuli Applen ja Googlen sovelluskauppoihin ladattavaksi tänään aamupäivällä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi aiemmin Twitterissä sovelluksen tulevan ladattavaksi kello 14, mutta useat Twitterin käyttäjät kertoivat jo ennen puoltapäivää asentaneensa sovelluksen. Sen löytää sovelluskaupoista tai suoralla latauslinkillä osoitteesta koronavilkku.fi .

Koronavilkku tunnistaa toistensa läheisyydessä olleet puhelinlaitteet ja ilmoittaa altistuneille, jos jollain käyttäjistä todetaan koronavirustartunta. Sovellus ei kuitenkaan kerro mistä, milloin ja keneltä tartunnan olisi voinut saada.

Tietoja henkilöstä tai laitteen sijainnista ei tallenneta, vaan lähekkäin olevat puhelinlaitteet vaihtavat keskenään ainoastaan numerotunnisteita. Sovelluksen käyttäminen vaatii puhelimen bluetooth-yhteyden pitämistä päällä.

Kun sovellusta käyttävä ihminen saa positiivisen koronatestituloksen, hän saa terveydenhuollosta tarkistuskoodin, jonka syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen tartunnalle altistuneet henkilöt saavat tiedon asiasta.

Koronavilkun kehitti kilpailutuksen tuloksena teknologiayritys Solita . Taustalla toimivan järjestelmän on toteuttanut Kela.

THL kertoo tänään iltapäivällä sovelluksen toiminnasta ja sen merkityksestä hallituksen hybridistrategiassa.