Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan sisäministeri paheksui koronankieltäjien riehumista

Saksan sisäministeri tuomitsi sunnuntaina koronarajoitusten vastustajien mielenosoituksen muuttumisen yhteenotoiksi poliisin kanssa. Poliisin mukaan satoja ihmisiä otettiin kiinni Berliinin suurmielenosoituksessa lauantaina.

Poliisin mukaan mielenosoitukseen oli saapunut noin 38 000 ihmistä, mikä oli lähes kaksi kertaa enemmän kuin ennakkoon arvioitiin.

Mielenosoittajat yrittivät päästä Berliinin liittopäivätalolle, mutta poliisit estivät aikeet. Sisäministeri Horst Seehoferin mukaan rakennus on Saksan demokratian symbolinen keskus.

– Emme voi antaa rettelöitsijöiden ja ääriaineksen kaapata sitä omiin tarkoitusperiinsä, Seehofer sanoi Bild-lehden haastattelussa.

– Mielipiteiden moninaisuus on luonteenomaista hyvin toimivalle yhteisölle. Kokoontumisvapauden raja menee kuitenkin siinä, jos yleisesti hyväksyttyjä sääntöjä rikotaan, sisäministeri jatkoi.

Satoja koronaprotestoijia pidätettiin

Berliinissä pidätettiin arviolta 300 ihmistä koronarajoituksia vastustavan protestin yhteydessä .

Poliisi hajotti eilen protestin, koska osallistujat eivät poliisin mukaan noudattaneet vaadittuja turvavälejä tai ohjeistuksia kasvomaskin käytöstä. Useat tuhannet mielenosoittajat eivät kuitenkaan suostuneet poistumaan paikalta, ja pieni joukko protestoijista otti yhteen poliisin kanssa, mikä johti pidätyksiin.

– Huolimatta toistuvista pyynnöistä valtaosa mielenosoittajista ei kunnioittanut edes vähimmäisiä säännöksiä sosiaalisen etäisyyden pitämisestä, joten poliisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hajottaa protesti, poliisi kertoi Twitterissä.

Mielenosoituksen järjestäjät eivät alun perin saaneet lupaa protestiinsa, koska viranomaiset epäilivät, etteivät mielenosoittajat pidä kiinni turvaväleistä tai käytä kasvomaskeja. Lopulta oikeus kumosi viranomaisten kiellon ja antoi luvan mielenosoitukseen. Elokuun alussa samanlainen koronarajoitusten vastainen mielenilmaus keräsi Berliiniin noin 20 000 ihmistä. Tuolloinkin poliisi hajotti lopulta mielenosoituksen, koska osallistujat eivät noudattaneet koronamääräyksiä.