Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WWF: Metsäpalojen määrä lisääntyy entisestään tänä vuonna, jos mitään ei tehdä

Metsäpalojen maapallolla ennustetaan kiihtyvän tänä vuonna jopa viime vuotta pahemmiksi, arvioi ympäristöjärjestö WWF raportissaan.

WWF:n raportista käy ilmi, että metsäpalojen määrä oli jo tämän vuoden huhtikuuhun mennessä 13 prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Metsäpaloja kiihdyttävät metsien polttaminen maanviljelyn tieltä, ja ilmastonmuutoksen kiihdyttämät kuumat ja kuivat kaudet.

Uusimmat tilastot Brasiliasta osoittavat, että Amazonin alueen metsäkato on kiihtynyt elokuusta 2019 heinäkuuhun 2020 ulottuvalla mittausjaksolla kolmanneksella edellisestä vuodesta.

– Viime vuosi oli katastrofaalinen. Amazonin lisäksi näimme järkyttäviä uutisia Venäjältä, Indonesiasta, Australiasta ja Kaliforniasta. On hirvittävää ajatella, että tästä vuodesta saattaa tulla vielä pahempi, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen tiedotteessa.

Raportin mukaan 75 prosenttia metsäpaloista on ihmisen aiheuttamia. Jos viime vuosien kehitys jatkuu, se aiheuttaa peruuttamattomia seurauksia maapallolle.

"Ilmastonmuutos on steroidia metsäpaloille"

WWF vaatii, että akuuttiin tilanteeseen reagoidaan heti. Esimerkiksi Amazonin alueella metsien raivaaminen ja polttaminen pitää kieltää vähintään viiden vuoden ajaksi välittömästi.

– Viime vuonna menetimme metsäpalojen takia ihmishenkiä sekä miljardeja villieläimiä. Liian monet menettivät kotinsa ja omaisuutensa. Voimme edelleen vaikuttaa tämän vuoden paloihin, ja meidän pitää tehdä nyt kaikkemme, jotta viime vuoden katastrofit eivät toistu, Luukkonen sanoo.

– Ilmastonmuutos on steroidia metsäpaloille. Valtioiden pitää välittömästi nostaa ilmastopolitiikkansa kunnianhimoa vastaamaan Pariisin ilmastosopimusta, Luukkonen vaatii.