Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mehiläinen avaa Helsinkiin koronaviruksen pikatestausaseman – tulos luvataan keskimäärin kuudessa tunnissa

Mehiläisen drive-in-koronatestausasema avattiin Messukeskuksen parkkipaikalla Helsingissä. -KOIVISTO HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Lääkärikeskus Mehiläinen avaa tänään uuden drive-in-koronatestausaseman Helsinkiin Messukeskuksen parkkipaikalle. Pikatestausasemalta koronatestin vastauksen saa keskimäärin kuudessa tunnissa, Mehiläinen kertoo tiedotteessaan. Testiin vaadittavan lähetteen saa tarvittaessa paikan päältä.

– Testiin voi tulla lähetteellä, jonka on saanut Mehiläisen digiklinikalta, lääkärin etävastaanotolta tai työterveyshoitajalta. Testausasemalle voi saapua myös ilman lähetettä, jolloin paikan päällä asiakas haastatellaan, arvioidaan hoidon tarve ja kirjoitetaan tarvittaessa lähete testiin. Asiakas pysyy autossa tämä ajan. Myös näyte otetaan samalla käynnillä, kertoo Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Ennen kello 16:ta otettujen näytteiden tulokset saa saman vuorokauden aikana. Pikatestausasema on auki kello 9–17

Kaikille muille Mehiläisen testiasemille tarvitaan edelleen lähete ennen koronavirustestiin saapumista.

Mehiläinen kertoo, että sen päivittäisestä testauskapasiteetista on tällä hetkellä käytössä alle puolet eli noin 2 000 testiä. Yhtiö pystyy tuottamaan yli 5 000 koronavirustestin näytteenottoa ja analyysiä päivittäin koronatestausasemillaan ympäri Suomen.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka