Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Korean pääkaupunkialueella palataan etäopetukseen koronatartuntojen kasvun vuoksi

Koronavirustartuntojen määrä on noussut satoihin päivittäin Etelä-Korean pääkaupungin Soulin alueella. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Etelä-Koreassa pääkaupunki Soulin alueella koulut ja päiväkodit on määrätty palaamaan etäopetukseen koronavirustartuntojen määrän noustua satoihin päivittäin.

Soulin, Incheonin ja Gyeonggin alueilla varhaiskasvatus ja koulupäivät hoidetaan verkon välityksellä keskiviikosta alkaen aina syyskuun 11. päivään saakka. Ainoastaan yliopiston pääsykokeisiin valmistautuvat lukiotaan päättävät opiskelijat jatkavat lähiopetuksessa.

Tiistaina uusia tartuntoja raportoitiin maassa 280, mikä oli jo 12. perättäinen kolmenumeroinen tartuntalukujen päivä. Yhteensä tartuntoja on maassa kirjattu vajaat 18 000 eli 35 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

Etelä-Korean opetusministerin mukaan lähes 200 oppilaalla tai koulun henkilöstöön kuuluvalla on todettu virustartunta viimeisen kahden viikon aikana.

Armeija julisti tiukan maskipakon

Myös Etelä-Korean armeija on tiukentanut koronakuriaan. Palveluksessa olevien edellytetään käyttävän kasvomaskia aina julkisilla paikoilla liikkuessaan. Myös yli kahden sotilaan harjoitukset tai kokoontumiset ilman maskia ovat kiellettyjä.

Jo viime viikolla Soulissa suljettiin yökerhoja, baareja ja nettikahviloita sekä rajoitettiin esimerkiksi uskonnollisten tilaisuuksien osallistujamäärää. Sunnuntaina rajoitukset laajenivat koskemaan koko maata.

Uusien tartuntojen keskiössä on äärioikeistolainen uskonlahko, jonka jäsenten on arveltu levittäneen virusta maan kaikkiin maakuntiin. Uskonlahkon kannattajat uskovat salaliittoteoriaan, jonka mukaan virus on juoni lahkon kukistamiseksi. He eivät halua tulla sen paremmin jäljitetyiksi kuin testatuiksikaan.

Asiantuntija: Korona vähentänyt Isisin iskujen uhkaa, mutta järjestö koonnut joukkojaan uudelleen

Koronaviruksen asettamat liikkumisrajoitukset näyttävät vähentäneen äärijärjestö Isisin tekemien iskujen uhkaa monissa maissa, sanoo YK:n terrorismin vastaisen työn asiantuntija Vladimir Voronkov.

Riski järjestön iskuihin on kuitenkin suurempi Syyriassa ja Irakissa. Voronkovin mukaan ryhmä on uudelleenjärjestäytynyt molemmissa maissa.

Vaikka Isis on menettänyt merkittävästi vaikutusvaltaansa sen julistaman kalifaatin romahduksen myötä, järjestöllä on yhä 10 000 taistelijaa molemmissa maissa.

Koronaviruksen myötä järjestö on myös saanut paremmat mahdollisuudet rahoittaa toimintaansa kyberrikollisuudella, koska useammat ihmiset ovat viettäneet aikaa internetissä pandemian vuoksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka