Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink Silja keskeyttää risteilyjen myynnin Tukholmassa –reittimatkoille pääsee yhä, jos tietää oikeutensa matkustaa

Tallink Silja lopettaa risteilylippujen myynnin Tukholmassa Turku–Tukholma-väliä ajavalle Baltic Princess -alukselle. Risteilijän kyytiin voi siis toistaiseksi nousta vain Suomesta, varustamoyhtiö kertoi maanantaina.

Yhtiö perustelee muutosta koronaviruksen aiheuttamilla matkustusrajoituksilla Suomen ja Ruotsin välillä.

"Haluamme eristää ruotsalaiset ja suomalaiset toisistaan"

Ruotsista voivat matkustaa Suomeen vain maahan palaavat suomalaiset, työmatkalaiset tai muusta välttämättömästä syystä matkustavat ihmiset. Yhdensuuntaisen reittimatkan Tukholmasta Turkuun voi edelleen varata, jos matkustaja on ennen matkaa varmistanut oikeuden matkustaa Suomen ja Ruotsin välillä.

– Reittimatkojen avulla haluamme taata välttämättömän matkustamisen Ruotsin ja Suomen välillä, kertoi Tallink-konsernin viestintäjohtaja Katri Link STT:lle.

Risteilyjä koskevat rajoitukset ovat voimassa Baltic Princessin 23 tunnin risteilyillä ja saaristoristeilyllä. Ruotsalaisetkin pääsevät Linkin mukaan risteilyille, mutta ainoastaan Galaxy-aluksella.

– Järjestelyn avulla haluamme eristää ruotsalaiset ja suomalaiset toisistaan eri laivoille matkustusrajoitusten ollessa yhä voimassa, Link toteaa.

Muutokset lipunmyynnissä ovat voimassa ainakin siihen asti, kunnes matkustusrajoitukset Suomen ja Ruotsin välillä kevenevät.

Viking Line teki heinäkuussa saman ratkaisun

Viking Line puolestaan ilmoitti heinäkuun alussa lopettavansa päiväristeilyjen myynnin Tukholmasta Turkuun ruotsalaismatkustajille. Yhtiön tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan linja säilyy jatkossakin.

– Reittimatkustajat pystyvät matkustamaan myös meillä edelleen, kun heillä on siihen syy ja oikeus. Rajoitukset koskevat erityisesti risteilyaluksiamme. Ohjasimme ruotsalaismatkustajamme itse Cinderella-aluksellemme, joka liikennöi Ruotsissa, Boijer-Svahnström sanoi STT:lle maanantaina.

Viking Line ylläpitää tiukkaa linjaa matkustajien määrän suhteen. Yhtiö on sitoutunut ottamaan matkoillaan aluksiinsa maksimissaan puolet niiden matkustajakapasiteetista.

– Mielestämme turvavälit ovat yhä paljon helpompi pitää yllä, kun kapasiteetista on vain puolet täynnä, Boijer-Svahnström sanoi.