Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terveyspalvelualan neuvottelutulos hyväksytty – kiky-tunnit poistuvat

Yksityisen terveyspalvelualan neuvotteluosapuolet ovat tänään hallinnoissaan vahvistaneet tiistaina saavutetun neuvotteluratkaisun.

Työntekijäpuolta edustavat Tehy, SuPer ja Erto sanovat tiedotteessa, että palkankorotukset tulevat yleiskorotuksina ja kiky-tunnit poistuvat.

Ratkaisun myötä kaikki palkankorotukset tulevat yleiskorotuksina, ei paikallisesti sovittavina erinä. Työntekijäpuolen mukaan tämä on todella merkittävä asia, koska lähes kaikkiin tällä sopimuskierroksella syntyneisiin sopimuksiin on paikallinen palkkaerä sisältynyt.

– On hyvä, että työnantajaliitto vihdoin ymmärsi, ettei paikallista erää voida jakaa niin kauan kun työnantajat laiminlyövät palkkausjärjestelmän noudattamista tai kiertävät sitä, Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri sanoo tiedotteessa.

Sopimuksen yleiskorotus on elokuusta lähtien 1,3 prosenttia ja ensi vuoden heinäkuusta lähtien kaksi prosenttia.

Työnantajapuolta edustava Hyvinvointiala Hali ry sanoo, että kikyn poistumisen vuoksi palkkakustannusten nousu on kuitenkin isompi.

Halin mukaan kikyn poistumiseen liittyen sovittiin mahdollisuudesta lomarahan vapaaksi vaihtoon sekä vuosityöajan laskentamallista.

Työntekijäpuolen mukaan palkkasopimukseen saatiin merkittäviä parannuksia, jotka estävät työn vaativuuteen perustuvan palkkausjärjestelmän kiertämisen.

Sopimuskausi alkaa huhtikuun 2020 alusta ja päättyy huhtikuun lopussa 2022.

Tehy, SuPer ja Erto neuvottelevat Sote ry:nä ainoina järjestöinä terveyspalvelualan yleissitovasta työehtosopimuksesta Hyvinvointiala Hali ry:n kanssa.