Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus purkaa suosituksen yli 70-vuotiaiden kontaktien välttämisestä, suositus etätyön tekemiseen päättyy elokuun alussa

Hallitus purkaa suosituksen yli 70-vuotiaiden kontaktien välttämisestä, kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) hallituksen tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Valtioneuvosto teki päätöksen kuultuaan THL:n viimeisimmän arvion epidemiasta, ja Kiurun mukaan epidemia Suomessa jatkaa hidastumistaan. Hänen mukaansa Suomessa covid 19 -tautiin menehtyneistä yhdeksän kymmenestä on ollut yli 70-vuotiaita, joten suositusten noudattaminen ei ole ollut turhaa.

Tähän asti yli 70-vuotiaita kotona asuvia on suositeltu pitämään yhteyttä läheisiin ja ystäviin puhelimella tai muulla tavoin etänä. Esimerkiksi kaupassa on suositeltu pitämään vähintään 1–2 metrin turvaväli muihin ihmisiin.

– Oma harkinta antaa mahdollisuuden pohtia, kuinka läheistä piiriä ollaan. Yleisissä tiloissa, kun liikutaan isommalla joukolla ja kun ei ole kyse lähiomaisista, niin silloin on muistettava pitää tiukkaa turvaväliä. Se johtaa hyvin tuloksiin koko kansakunnan osalta. Että yleistä halaussuositusta emme anna, Kiuru totesi.

THL:n suositukset koskevat jatkossa kaikkia suomalaisia.

Työssäkäyvistä 6 0 prosenttia ollut epidemian takia etätöissä

Valtioneuvoston suositus laajalle etätyön tekemiselle päättyy 1. elokuuta, kertoi sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) hallituksen tiedotustilaisuudessa. Päätös tehtiin rauhoittuneen epidemiatilanteen takia.

Pekosen mukaan työssäkäyvistä lähes 60 prosenttia siirtyi koronavirusepidemian takia etätöihin, mikä on enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa. Pekonen sanoi, että etätyön tekemisellä oli merkittävä positiivinen vaikutus epidemian leviämisen estämisessä. Hän muistuttaa, että työnantaja vastaa aina siitä, että työn tekeminen on terveellistä ja turvallista.

Etätyösuositusta arvioidaan uudelleen, mikäli epidemiatilanne muuttuu.