Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Korean jälleenyhdistymisministeri erosi Koreoiden välien kiristymisen takia

Jälleenyhdistymisministeri jätti tehtävänsä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli räjäyttänyt maiden välisen yhteydenpidon toimiston Kaesongin rajakaupungissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Etelä-Korean suhteista Pohjois-Koreaan vastannut ministeri on eronnut tehtävästään seurauksena Koreoiden välien kiristymisestä. Kim Yeon-chul jätti tehtävänsä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli tiistaina räjäyttänyt maiden välisen yhteydenpidon toimiston Kaesongin rajakaupungissa.

Kim tarjoutui lähtemään heti räjäytyksen jälkeen sanoen kantavansa vastuun maiden välien huonontumisesta.

Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA syytti taas perjantaina Etelä-Koreaa huonoista väleistä ja sanoi, että toimiston räjäyttäminen oli Etelä-Korealle "ansaittu rangaistus".

Kim sanoi erolausunnossa toivovansa, että hänen eronsa antaa tilaa pitää hiukan taukoa.

– Vihaa ei voi voittaa vihalla. Koreoiden välisissä suhteissa on paljon haavoja parannettavina. Meidän on saatava tälle loppu, Kim sanoi.

Pohjois-Korea on tiukentanut kielenkäyttöään Etelä-Koreaa vastaan kesäkuun alusta ja tuominnut tulikivenkatkuisin sanankääntein Etelä-Koreasta lähetetyt pohjoisen hallinnon vastaiset lentolehtiset, joita Pohjois-Koreasta paenneet loikkarit lähettävät rajan yli.

Tarkkailijoiden mukaan Pohjois-Korea saattaa haastaa riitaa naapurinsa kanssa painostaakseen Etelä-Korealta uusia myönnytyksiä.

Kommentoi

Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Palvelut

Ruokapaikka