Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Perustuslakivaliokunta vaatii täsmennyksiä vanhuspalvelulakiin

Perustuslakivaliokunnan mukaan on ongelmallista, että vanhuspalvelulakiin ehdotettu henkilöstömitoitus tulisi voimaan jo elokuussa, mutta sitä vastaava rahoitus olisi kuntien käytettävissä vasta vuonna 2023. RONI LEHTI / LEHTIKUVA

STT

Eduskunnan perustuslakivaliokunta vaatii täsmennyksiä valmisteilla olevaan vanhuspalvelulakiin. Valiokunnan lausunto asiasta valmistui torstaina.

Valiokunta pitää ongelmallisena sitä, että ehdotettu 0,7 työntekijän henkilöstömitoitus asukasta kohden tulee osin voimaan jo tämän vuoden elokuun alussa, mutta sitä vastaava valtion lisärahoitus on kuntien käytettävissä vasta huhtikuun alusta 2023 alkaen.

Lakiehdotuksen siirtymäsäännöstä on perustuslakivaliokunnan mukaan täsmennettävä siten, että lakiehdotuksen mukaiset velvoitteet ja rahoitus niiden toteuttamiseen ovat ajallisesti yhteneväisiä.

Täsmentäminen voidaan valiokunnan mukaan tehdä esimerkiksi aikaistamalla rahoituksen alkamista vastaamaan henkilöstömitoitusta elokuun alusta alkaen tai sääntelyllä, jossa henkilöstömitoitus ja rahoitus nousevat asteittain.

– Voimaantulon ja rahan pitää kulkea käsi kädessä, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi STT:lle.

Asia etenee seuraavaksi eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsiteltäväksi.

– Se jää sosiaali- ja terveysvaliokunnan kannanmuodostuksen varaan, miten he toteuttavat tämän, Ojala-Niemelä sanoi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka