Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Pankki käy läpi Suomen taloustilannetta koronakriisissä – julkaisee talousennusteensa vuosiksi 2020–2022

Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin on määrä käydä tänään läpi Suomen talouden tilannetta koronakriisissä. Pankki julkaisee samalla talousennusteensa vuosille 2020–2022.

Edellisessä maaliskuussa annetussa ennusteessa Suomen Pankki arvioi bruttokansantuotteen supistuvan tänä vuonna 1,5–4 prosenttia. Sittemmin kaikki ennustelaitokset ovat vetäneet arvioitaan reilusti alaspäin koronakriisin syventymisen vuoksi.

Tiedotustilaisuudessa on esillä myös euroalueen rahapolitiikka. Euroopan keskuspankki EKP kertoi viime torstaina paisuttavansa velkakirjojen osto-ohjelmaansa entistä suuremmaksi. Lisäksi pankki ilmoitti sen jatkuvan ainakin ensi vuoden kesäkuun loppuun.

Osto-ohjelma kasvaa 600 miljardilla eurolla, ja sen uudeksi loppusummaksi tulee siten 1 350 miljardia euroa. Osto-ohjelman kasvattaminen oli ennakoitua järeämpää. Valtion ja yritysten joukkovelkakirjojen ostoilla EKP pyrkii elvyttämään euroalueen taloutta.

Rehn osallistuu EKP:n rahapoliittiseen päätöksentekoon keskuspankin neuvoston jäsenenä.

Suomen Pankki on aloittanut Suomen talouden väliennusteiden julkaisemisen kaksi kertaa vuodessa. Keväällä ja syksyllä julkaistavissa väliennusteissa päivitetään Suomen talouden näkymät talouskasvun, työllisyyden ja inflaation osalta. Laajemmat Suomen talouden ennustejulkaisut ilmestyvät jatkossakin kesä- ja joulukuussa.