Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaissyyttäjä antaa ensi viikolla päätöksensä Olof Palmen murhatutkinnassa

Ruotsissa syyttäjä antaa ensi viikolla päätöksensä vuonna 1986 murhatun pääministerin Olof Palmen tapauksen tutkinnassa. Päätös on määrä antaa keskiviikkona 10. kesäkuuta.

Syyttäjä Krister Petersson on aiemmin kertonut, että hänen aikomuksenaan on joko nostaa syyte tai ilmoittaa tutkinnan lopettamisesta. Petersson kertoi perjantaina, että aikoo kertoa ensi keskiviikkona päätöksestään tutkinnanjohtaja Hans Melanderin kanssa etänä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Syyttäjä vihjasi aiemmin tänä vuonna tv-haastattelussa pystyvänsä kertomaan, kuka murhasi Palmen Tukholmassa vuonna 1986.

Palmen murhaan syylliseksi on jo tuomittu kertaalleen yksi henkilö, Christer Pettersson, joka kuitenkin vapautettiin myöhemmin. Pettersson kuoli vuonna 2004.

Vuosien varrella Palmen murhasta on epäilty niin kurdien PKK-liikettä kuin Etelä-Afrikan rotusortohallinnon tiedustelupalveluakin.