Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norppaliven viides tuotantokausi keräsi 1,2 miljoonaa katsontakertaa

WWF:n Norppaliven viides tuotantokausi on päättynyt tältä vuodelta. Saimaannorppien 1. toukokuuta alkanutta suoraa lähetystä katsottiin tänä vuonna yhteensä 1,2 miljoonaa kertaa. Norppalive on kerännyt viiden viime kevään aikana yli 8 miljoonaa katsontakertaa.

– Kun avasimme Norppaliven, ennustimme näkevämme jälleen rauhallista ja leppoisaa köllöttelyä. Sitäkin pääsimme todistamaan, mutta ensimmäistä kertaa Norppaliven historiassa lähetyksessä nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze kertoo tämän vuoden lähetyksestä.

Norppaliven kuvaamalla kivellä nähtiin tänä keväänä kaikkiaan kolme eri saimaannorppaa.

Tällä kertaa ruudulla ei nähty lähetyksessä aiempina vuosina viihtynyttä Pullervo-norppaa. Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden mukaan Pullero on kuitenkin nähty hyvissä voimissa toisessa paikassa Saimaalla toukokuun aikana.

Norppalive on osa WWF:n Luontolive-sivustoa, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta.

– Kaikkien Luontoliven kamerahankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista tai uhattuina olevista luonnonvaraisista eläinlajeista ja innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun tarjoamalla omakohtaisia luontoelämyksiä virtuaalisesti, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen kertoo.