Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Twitter puuttui taas Trumpin kirjoituksiin – Twitterin mukaan presidentin tviitti ihannoi väkivaltaa

Twitter puuttui jälleen perjantaina Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tviitteihin. Twitterin mukaan presidentin Minneapolisin mellakoita koskeva kirjoitus , jossa puhutaan mellakoitsijoiden ampumisesta, rikkoo Twitterin väkivallan ihannointia koskevia sääntöjä.

– Kun ryöstely alkaa, alkaa myös ampuminen. Kiitos! Trump kirjoitti käydessään läpi, miten viranomaiset vastaavat kriisiin.

Tviitti on edelleen nähtävillä, mutta siitä tykkäämistä ja sen jakamista on rajoitettu.

– Tämä tviitti loukkaa Twitterin sääntöjä väkivallan ihannoinnista. Tästä huolimatta Twitter on päättänyt, että tviitin pitäminen nähtävillä saattaa olla yleisen edun mukaista, yhtiö perusteli.

Trump suuttui Twitterille jo aiemmin, kun yhteisöpalvelu merkitsi ensi kertaa presidentin tviitteihin faktantarkistuksesta kertovan sinisen huutomerkin. Sitä klikkaamalla pääsi uutisjuttuihin, jotka kumosivat Trumpin väitteet.

Presidentin asetus todennäköisesti tehoton

Twitterin faktantarkistuksesta suuttunut Trump allekirjoitti myöhään torstaina Suomen aikaa sosiaalisen median yhtiöiden laillista asemaa koskevan presidentin asetuksen.

Asetuksen tarkoituksena on muuttaa sosiaalisten median yhtiöiden asemaa julkaisualustana, joka ei ole vastuussa alustalla julkaistujen viestien sisällöstä. Suojan heiketessä yhtiöitä voivat odottaa oikeusjutut ja tiukempi viranomaissääntely.

ABC News kertoi lakiasiantuntijoiden varoittavan siitä, että asetus jää todennäköisesti hampaattomaksi. Asetuksen kohteena olevan lain säätäminen kuuluisi heidän mukaansa kongressille, ei presidentille, minkä lisäksi siihen voi liittyä perustuslaillisia ongelmia.

– Presidentin tehtävänä ei ole tulkita uusiksi liittovaltion lakeja, ja on hyvin epätodennäköistä, että mikään tuomioistuin päättäisi kaikkien näiden ennakkotapausten vastaisesti, arvioi St. Johnsin yliopiston oikeustieteiden apulaisprofessori Kate Klonick ABC:lle.