Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taitolentoryhmän kone putosi asuinalueelle Kanadassa – yksi kuoli

Kanadan ilmavoimien Snowbirds-taitolentoryhmän kone putosi maahan sunnuntaina maan länsiosassa. Paikallismedioiden mukaan kone putosi asuinrakennuksen pihalle.

Kanadan ilmavoimat kertoi myöhemmin Twitterissä, että ryhmän tiedottaja oli kuollut onnettomuudessa. Koneen lentäjä puolestaan loukkaantui vakavasti. Ilmavoimien mukaan lentäjän vammat eivät ole hengenvaaralliset.

Brittiläisen Kolumbian provinssin terveysministeri kertoi aikaisemmin, että yksi ihminen oli viety sairaalahoitoon.

Silminnäkijöiden mukaan koneen lentäjä pelastautui heittoistuimella. Lentäjän kerrottiin päätyneen talon katolle ja saaneen selkä- ja niskavammoja.

Kahden ryhmän koneen oli tarkoitus lentää Brittiläisessä Kolumbiassa kunnianosoituksena kanadalaisten taistelulle koronanvirusta vastaan.

"Luulimme, että meitä pommitetaan"

Ohikulkijan videolla näkyy koneen palava runko talon edessä. Valokuvissa on palavia osia talon edustalla. Kuvien perusteella myös talo syttyi palamaan.

– Yksi kone jatkoi (lentämistä), ja toinen... oli tulipallo, silminnäkijä sanoi kanadalaiselle radiokanavalle.

– Se oli täysi kaaos. Ihmiset huusivat ja kiljuivat. Luulimme, että meitä pommitetaan tai jotain. Se oli niin hektistä, toinen silminnäkijä sanoi kanadalaiselle medialle.

Turman syystä ei tietoa

Turman syystä ei toistaiseksi ole tietoa. Ilmavoimien lentoturvallisuusryhmän oli määrä lentää vielä sunnuntaina Ottawasta paikalle tutkimaan tapahtunutta, uutisoi yleisradioyhtiö CBC .

Pääministeri Justin Trudeau esitti surunvalittelunsa onnettomuuden johdosta.

– Kahden viime viikon aikana Snowbirds-ryhmä on lentänyt halki maan keventääkseen kanadalaisten mieliä tänä vaikeana aikana, Trudeau sanoi CBC:n mukaan.

Onnettomuuteen päätynyt esitys oli osa laajempaa Snowbirds-taitolentoryhmän kiertuetta, jolla haluttiin osoittaa kunnioitusta kanadalaisten taistelulle koronaviruksen leviämistä vastaan.