Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa yli 2 100 ihmistä on kuollut vuorokaudessa koronavirukseen

Yhdysvalloissa on vuorokauden aikana kuollut ainakin 2 108 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Tieto perustuu Johns Hopkinsin yliopiston seurantaan.

Yhdysvallat on nyt ensimmäinen maa, jossa on raportoitu yli 2 000 kuolemaa vuorokauden aikana.

Yliopiston tietojen mukaan maassa on nyt kuollut yhteensä yli 18 600 ihmistä koronaviruksen seurauksena. Koko maailmassa virus on vienyt hengen yli 100 000 ihmiseltä.

Koko Yhdysvalloissa on todettu noin puoli miljoonaa tartuntaa. Maassa on noin 330 miljoonaa asukasta. Tilastosivusto Wordometerin mukaan Yhdysvalloissa oli paikallista aikaa perjantai-iltaan mennessä testattu yli 2,5 miljoonaa ihmistä viruksen varalta.

New York on maan tartuntakeskus. Lähes puolet viruksen uhreista on kuollut New Yorkin osavaltiossa. Pahiten viruksesta ovat kärsineet New Yorkin kaupungin asukkaat.

Koronaan kuolleita samaan paikkaan kuin espanjantaudin uhreja

New Yorkissa viranomaiset vahvistivat perjantaina, että koronaviruksen seurauksena kuolleita haudataan merkkaamattomiin joukkohautoihin Hart Islandin saarella. Niihin päätyvät ruumiit, joita kukaan omainen ei ole vaatinut.

New Yorkin kaupungissa sijaitsevalle saarelle on yli 150 vuoden ajan haudattu ruumiita, joita ei ole tunnistettu tai haettu sekä kuolleita, joiden perheillä ei ole ollut varaa hautajaisiin.

– Jatkamme saaren käyttöä tällä tavalla kriisin aikana ja on todennäköistä, että koronaan kuolleet, jotka sopivat tähän kuvaukseen, haudataan saarelle lähipäivinä, kaupungin edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Saarelle on myös haudattu espanjantaudin ja aids-kriisin uhreja sekä eristetty keltakuumetta ja tuberkuloosia sairastavia.

New York Times kertoo, että koronakriisin alettua saarella on haudattu yli 20 ihmistä päivässä, kun aikaisemmin saman verran ihmisiä on haudattu viikossa. Lehden mukaan on epäselvää onko nyt haudattujen joukossa jo viruksen seurauksena kuolleita vai ruumiita, jotka on siirretty ruumishuoneilta epidemian takia.

Lehden tietojen mukaan hautausurakoitsijoita on ohjeistettu, että ruumiit, joita ei noudeta, siirretään kahden viikon jälkeen Hart Islandille.

Amazonin alkuperäiskansaan kuulunut 15-vuotias poika kuoli - laajaa leviämistä pelätään

Brasiliassa Amazonin alueella asuvaan heimoon kuuluva 15-vuotias poika on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Pelkona on, että virus lähtee leviämään Amazonin alkuperäiskansojen joukossa. Heimoista monet elävät eristyksissä muusta maailmasta, ja niiden jäsenet ovat erityisen alttiita vieraille sairauksille.

Alkuperäiskansoihin kuuluu Brasiliassa arviolta 800 000 ihmistä. Erilaisia heimoja ja etnisiä ryhmiä on yli 300. Brasilian media on aiemmin kertonut kahdesta koronakuolemasta alkuperäiskansojen joukossa.

Koronaan kuollut poika kuului yanomami-heimoon, jossa on jäseniä noin 27 000. Hän oli tiettävästi ollut tekemisissä useiden muiden heimon jäsenten kanssa ennen oireiden ilmaantumista.

Pojan uskotaan saaneen virustartunnan heimon asuinalueella laittomasti kultaa kaivavilta ihmisiltä.

– Tämä sairaus on meille erittäin vaarallinen. Tämä on erittäin surullinen päivä yanomameille, sanoi heimon johtajiin kuuluva Dario Yawarioma.

Yli 200 miljoonan asukkaan Brasilia on Etelä-Amerikan suurin valtio. Tähän mennessä maassa on todettu vasta noin 20 000 virustartuntaa ja runsaat tuhat kuolemaa koronan takia.

Tartuntalukuihin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella, sillä moniin muihin maihin verrattuna Brasilia on testannut väestöään vasta vähän. Miljoonaa asukasta kohden testejä on tehty noin 300, kun esimerkiksi Yhdysvalloissa vastaava luku on lähes 7 700.