Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raitala, Melkko ja Liljendahl voitokkaina Elitloppet-ravien aloituspäivänä

Suomalaiset ohjastajat ja valmentajat menestyivät hienosti Elitloppet-viikonlopun ensimmäisenä kilpailupäivänä. Santtu Raitala ohjasti Celiazin voittoon. Katja Melkon talliin meni voitto ja Reijo Liljendahlille kaksi ykköstä.

Raitala on Elitloppet-viikonlopun avainohjastajia. Viikonloppu alkoi voitolla. Hän ajoi Alessandro Gocciadoron Celiazin ykköseksi. Raitala käänsi Varennen tyttären kiriin takasuoran alussa, ja voitto tuli varmasti ajalla 12,3a/2140m.

– Celiaz on tosi hieno hevonen. Sain Alessandrolta vapaat kädet tehdä taktiikan. Tamma oli tehnyt hienoja suorituksia niin keulasta kuin selästä. On aivan mahtavaa olla täällä ja saada ajaa näin hienoja hevosia, Raitala kertoi.

Raitalalla on ohjastettavia hevosia kaikkina kolmena kilpailupäivänä. Sunnuntaina hän ajaa molemmissa päälähdöissä. Evartti on Elitkampenissa ja Mister Hercules Elitloppetissa.

Håna Am pinnisti voittoon tiukassa voittotaistelussa

Lilla Harpers -lähdössä nähtiin lisää suomalaisia voittajakehässä. Kaj Widell ohjasti Team Melkko&Sorosen valmentaman ja Nina Honkasen hoitaman Håna Amin 100 000 kruunun voittoon.

Widell ajoi taitavasti hevosen kyvyt tuntien. Hän karautti 40 metrin takamatkalta eteenpäin ja keulaan 1 400 jäljellä. Voittotaistelu oli tiukka, mutta Håna Am pinnisti voittoon ajalla 14,8/3180m.

– Håna Amia ei oikein voi ajaa tyylikkäästi, vaan aina eteenpäin, se on paras vapaalta radalta. Kun pääsimme keulaan, toiveet nousivat, Widell kertoi.

Reijo Liljendahlin Domino Time Trot ja suomalaisen AMG Stablen omistama jenkkiruuna Tom’s Got Drive voittivat myös perjantaina.

Domino Time Trot oli vakuuttava 3-vuotiaiden tammojen ASVT-lähdössä. Ulf Ohlsson käänsi tamman kiriin, ja Domino Time Trot eteni ykköseksi ajalla 15,5a/2140m. Raitala ajoi Jerry Pure Harmonyn kakkoseksi. Liljendahl osti Domino Time Trotin huutokaupasta 100 000 kruunulla. Nyt tamma tienasi huutokauppahinnan takaisin.

– Olen osaomistajana Domino Time Trotissa. Se on hyvä hevonen ja tehnyt jo kaksi hyvää suoritusta ennen tämän päivän voittoa, Liljendahl sanoi.

Ohlsson ajoi Tom’s Got Driven keulaan jo alkumatkalla. Tom’s Got Drive viiletti varmaan voittoon ajalla 15,0a/2140m. Ykköspalkinto oli 60 000 kruunua.