Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhakka vei HIFK:lta voiton 52 sekuntia ennen summeria, lopulta Savinainen ratkaisi Tapparalle 94. minuutilla

HIFK pettyi raskaasti, kun Tappara väänsi 3–2-voiton ensimmäisessä jääkiekon Liigan välierässä. Jännitysnäytelmä venyi toiseen jatkoerään 94. minuutille, jolloin Veli-Matti Savinainen yllätti maalivahti Roope Taposen.

– Rebari, sai laittaa kiekon pömpeliin. Pienistä asioista on kiinni, Tapparan Savinainen kiteytti.

– Kysyin häneltä (Savinainen), että missä vaiheessa aikoo tehdä – että tämä rupeaa riittämään. Sanoi, että hän tekee, alustusta ratkaisuun rakentanut Jori Lehterä väritti.

Vastavoimina välkkyi HIFK:n alun hallinta ja kahdesti maalin johdon sulaminen, sekä Tapparan sitkeä takaa-ajo. Aleksanteri Kaskimäen soolopunnertama 1–0-johto kesti avausjaksolla kymmenisen minuuttia. HIFK:n ärhäkkä karvaus ja Tapparan puolustajan Mikael Seppälän kömmähdys avittivat Iiro Pakarisen laukomaan 2–1.

Myöhemmin Tapparan maalivahti Christian Heljanko esti haamupelastuksellaan Roni Hirvosta kasvattamasta isäntien karkua kahdeksi osumaksi ylivoimalla.

Tunnin täyttymisen kynnyksellä Tappara otti aikalisän ja maalivahdin tilalle kenttäpelaajan. Petteri Puhakka iski 2–2-tasoituksen paljon vartijana olleen maalivahti Roope Taposen taakse lähietäisyydeltä vain 52 sekuntia ennen jaksosummeria.

– Niin pienestä kiinni, että pomppu sinne, pomppu tänne. Välillä se on niin. Lätkäjumalat päätti tänään näin, HIFK:n puolustaja Ilari Melart kuvasi.