Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi julkisti joukkueensa MM-jääpalloon – Venäjällä pelaavaa Tuomas Määttää ei turnauksessa nähdä

Miesten kansainvälinen huippujääpallo on ollut MM-kisojen osalta pitkään seisahtuneessa tilassa, sillä maailmanmestaruuksista ei ole taisteltu vuoden 2019 jälkeen. Syynä oli ensin koronapandemia ja sitten Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

Nyt miehet ja naiset suuntaavat samaan aikaan Ruotsissa pelattaviin MM-kisoihin, jotka alkavat Växjön kunnassa sijaitsevassa Åbyssä 28. maaliskuuta. Suomen MM-joukkueet julkistettiin maanantaina.

– Muutama vanhempi pelaaja on poistunut joukkueesta ja muutama nuorempi tullut mukaan. Ensikertalaisina meillä ovat mukana Topi Saukkonen ja Eero Paavola, päävalmentaja Ari Holopainen sanoi maanantain etätiedotustilaisuudessa.

Suomi lähtee kovin tavoittein miesten turnaukseen.

– Selvä tavoite on lähteä pelaamaan viimeistä peliä sunnuntaina eli finaalia ja voittaa se. Tiedämme, että Ruotsi on älyttömän kova joukkue. Olemme näyttäneet kauden aikana kahdessa pelissä, että pystymme voittamaan Ruotsin, Holopainen sanoi.

Suomi oli miesten edellisissä MM-kisoissa Venäjän ja Ruotsin takana kolmas.

Venäjä suljettu MM-turnauksesta

Venäjä-kysymys on ollut jääpallossa monin tavoin esillä, sillä Venäjä on piskuisen lajin perinteinen menestyjä. Kansainvälisen jääpalloliiton FIB:n venäläinen puheenjohtaja Boris Skrynnik erosi tehtävästään Helsingissä lokakuussa järjestetyssä kongressissa. Hänen tilalleen tuli norjalainen Stein Pedersen.

Venäjää ei Ruotsin MM-turnauksessa nähdä. Lajitähti Tuomas Määttä ei puolestaan ole Suomen MM-joukkueessa, koska hän pelaa seurajoukkuetasolla venäläisessä SKA-Neftjanikissa.

Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson avasi Määtän mahdollista tulevaisuutta maajoukkueessa.

– Tämän kauden osalta on päätös, etteivät venäläisten seurojen kanssa sopimuksessa olevat suomalaiset pelaajat edusta maajoukkuetta. Liittohallitus ei ole tässä vaiheessa käynyt vielä keskustelua, miten tulevaisuudessa on.

Suomen naiset olivat viime vuonna MM-kisoissa pronssilla. Suomi lähtee Växjön MM-peleihin melko nuorella ja kokemattomalla naisten joukkueella.