Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joni Mäen kilpailu kaatui sauvarikkoon – suomalaishiihtäjät jäivät Toblachin maailmancupin sprintissä puolivälieriin

Joni Mäki, Niilo Moilanen ja Verneri Poikonen aloittivat maastohiihdon maailmancupin sprintin korskeasti Italian Toblachissa. Riemu hienosta aika-ajosta hiipui tosin nopeasti erävaiheessa, kun suomalaisista kukaan ei selvinnyt vapaan hiihtotavan kilpailussa välieriin.

Olympia- ja MM-mitalisti Mäki oli aika-ajossa toinen 0,23 sekuntia Norjan Johannes Hösflot Kläboa hitaampana. Puolivälierässään hän koki sauvarikon ja jäi erässä viidenneksi. Lopputuloksissa hän oli 21:s.

– Karsinta osoitti, että vauhtia alkaa taas löytyä. Sauvarikko tietysti vähän harmittaa, kun tänään olisi ollut muuten hyvä päivä, Mäki kertasi kilpailua Hiihtoliiton äänitallenteella.

– Tänään tuli suhteellisen helposti kovaa hiihtoa, mutta mahdollisuudet menivät sauvarikkoon. En pystynyt varasauvalla tuottamaan semmoista vauhtia, että sillä olisi menty jatkoon.

Mäen sauva napsahti kappaleiksi, kun hän erehtyi pukkaamaan sillä vauhtia yhdysvaltalaisen Logan Diekmannin suksien välistä.

Niskasen 16. sija jäi parhaaksi

Moilanen oli aika-ajossa kymmenes ja Universiaadien sprinttimestari Poikonen 11:s. Lopputuloksissa Moilanen päätyi sijalle 26, ja Poikonen tuomittiin estämisen takia sijalle 30. Verneri Suhonen oli lopputuloksissa 29:s.

– Aika-ajo oli tasainen, hyvä veto. Siinä oli hyvä tunne, mutta erävaiheesta jäi luu käteen. Erähiihtoon en ollut yhtään tyytyväinen, Moilanen kertoi.

Poikosen tavoite täyttyi, kun hän pääsi maailmancupissa ensi kertaa aika-ajosta jatkoon.

– Päivä jäi isosti plussan puolelle. Tärkeintä oli saada erähiihtokokemus, ja pystyin myös kamppailemaan siinä, Poikonen sanoi.

Kerttu Niskasen 16:s sija naisten kilpailussa jäi lopulta suomalaisten parhaaksi saavutukseksi. Hän oli neljännessä puolivälierässä kolmas. Jasmi Joensuu hiihti samassa erässä viidenneksi ja lopputuloksissa sijalle 23.

Kläbo voitti miesten ja Ruotsin Jonna Sundling naisten kilpailun.