Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa oli tutun tehokas liigan kärkiottelussa

VaLePa kasvatti lauantaina voittoputkensa jo 11 otteluun, kun Janne Kangaskokon valmentama joukkue kukisti vieraissa Akaa-Volleyn 3–0 (25–14, 25–14, 25–21) ja näin sen johto toisena olevaan kotijoukkueeseen kasvoi seitsemään pisteeseen.

– Pelasimme kaksi erää tehokkaasti ja vähillä virheillä. Kolmannessa Akaa sai juonesta kiinni paremmin, mutta Karli Allikin syöttövuorolla nousimme ohi ja erävoittoon, Kangaskokko sanoi.

Sakari Mäkinen oli 15 pisteellä vieraiden tehokkain. Uran 400. ottelunsa pelannut Urpo Sivula teki 13 pistettä. Kaksinumeroiseen saldoon pääsivät myös Karli Allik 11 ja Jacob Ekman 10 pisteellä. Akaa-Volleystä vain hakkuri Aki Fazli 12 pisteellä pääsi edes kohtalaisiin tehoihin.

VaLePa teki vain kuusi hyökkäysvirhettä ja tehoprosentti oli 60. Akaa-Volleyn vastaavat luvut olivat 17 ja 39.

– Seuraava ottelu on ensi lauantaina Tampereella cupin välierä Savo Volleytä vastaan, Kangaskokko sanoi.

Kotijoukkueen iloksi jäi vain kauden paras yleisömäärä 833. Tappio oli sille kauden toinen kotona, voittoja on 10.

Toisessa cupin välierässä kohtaavat Akaa-Volley ja Hurikaani-Loimaa. Ottelu on niille molemmille seuraava ottelu.

Hurmokselle kauden yleisöennätys

Talousvaikeuksissa ollut joensuulainen Karelian Hurmos vei lauantaina kotiottelun suurempaan halliin ja saikin 1 550 katsojaa otteluun Raision Loimua vastaan.

Luku on liigan tämän kauden ennätys, Kauhajoella 1 500 katsojaa näki VaLePan ja Savo Volleyn ottelun viikko sitten lauantaina.

– Yleisöstä oli varmasti iso apu meille taloudellisesti ja muutenkin olemme saaneet tukea eri tahoilta vaikeassa tilanteessa. Tällaisen ottelun järjestäminen vaati paljon seuran talkooväeltä ja iso kiitos heille kaikille, kiitti Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Hurmos hävisi ottelun 1–3 Loimulle. Mikko Räsänen teki 18 pistettä.

– Hyökkäyksen tehot jäivät todella kauas normaalista. Oli siinä tietenkin myös vastustajan hyvyyttä, Alatalo tiivisti ottelun.

Loimun tehokkain oli 21 pisteen Joonas Jokela.

Ducksin tappioputki jatkui

Liiganousija Kyyjärven Kyky aiheutti Vantaan Ducksille sen seitsemännen peräkkäisen tappion, kun vierasjoukkue nousi 0–2-tilanteesta 3–2-voittoon.

Hakkuri Oskari Keskinen teki vieraille 27 pistettä, kokenut Aivars Petrusevics säesti 25 pisteellä. Molemmat tekivät paljon hyökkäysvirheitä, mutta se ei Keskisen mielialaa laskenut.

– Virheistä aika paljon tuli ennen taukoa, vierasottelun alku oli hankala kuten on ollut lähes aina tällä kaudella. Tärkeintä oli kuitenkin tässä tilanteessa voitto eikä virhemäärä. Neljännen erän voitto jatkopalloilla oli todella tärkeä, Keskinen tiivisti tunteet.

Hakkuri Aleksander Rastamo oli 29 pisteellä Ducksin tehokkain. Sergej Drobnic teki 20 pistettä. Ducksilla oli neljännessä erässä yksi ottelupallo voittaa ottelu 3–1.

Hurrikaani voitti ensi kauden valmentajansa

Hurrikaani-Loimaa julkisti viikolla nykyisin TuTo Volleytä valmentavan Olli Kuoksan tehneen 3+2 -vuotisen sopimuksen toimimisesta päävalmentajana. Ja kuin kohtalon oikusta Hurrikaanin seuraava vastustaja oli TuTo Volley.

– Meillä oli revanssihenkeä, kun syksyllä menetimme ratkaisuerässä 24–19-johdon tappioksi TuTolle. Se oli varmasti enemmän mielessä kaikilla kuin se, että vastapuolella oli ensi kauden valmentaja, sanoi Hurrikaanin valmentajaksi joulukuussa siirtynyt Jani Niskakangas.

Hurrikaani voitti ottelun 3–1 yli 700 katsojan edessä. Aleksi Muukkonen teki 25 pistettä. William Groffier teki vierasjoukkueelle 22 pistettä.

– Meillä oli jälleen hyvä syöttö ja nousimme neljännessä erässä voittoon vaikeasta tilanteesta, sanoi ensi kauden suunnitelmiaan vielä pohtiva Niskakangas.

Tiikerit kesti viisi ottelupalloa

Kokkolan Tiikerit selvitti peräti viisi Perungan Poikien ottelupalloa ja ratkaisi lopulta omasta viidennestä ottelupallostaan 3–2-voiton, kun kokenut kapteeni Antti Leppälä syötti ässän.

– Perusleija takarajalle. Ei ollut uran hienoimpia syöttöjä. Ottelu olisi voitu hävitäkin, sen verran tasaista oli, Leppälä tiivisti.

Hakkuri Daniel Thiessen oli 26 pisteellä Tiikereiden tehokkain. Teemu Lahti teki 16, Jere Mäkinen ja Rami Rekomaa 15 sekä Leppälä 12 pistettä.

PerPon ulkomaalaiset olivat vireessä, sillä Fredric Gustavsson teki 34 pistettä. Alvi Shurdhi ja Daniel Wetter kokosivat 21 pistettä. Ottelu oli PerPolle peräti 12:s viisieräinen tällä kaudella.