Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SaiPan Jarno Koskiranta lähtee loppukaudeksi Ilvekseen mestaruusjahtiin – Tilalle tulee nuori hyökkääjälupaus

Emil Järventie saapuu Lappeenrantaan ensi kauden loppuun ulottuvalla lainasopimuksella. Jussi Markkanen kuvailee Ilves-kasvattia yhdeksi ikäluokkansa kärkipelaajista Suomessa.

SaiPan kokenut keskushyökkääjä Jarno Koskiranta, 36, siirtyy loppukaudeksi Ilvekseen. Samalla tamperelaisseuran nuori hyökkääjä Emil Järventie (177 cm / 72 kg), 17, liittyy SaiPaan tämän ja ensi kauden kattavalla lainasopimuksella.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuvailee Ilves-kasvatti Järventietä yhdeksi ikäluokkansa kärkipelaajista Suomessa.

Liigassa pelaajasiirtoja on mahdollista tehtä 15. helmikuuta asti. Markkanen kertoo, että SaiPassa on pelaajia, jotka kiinnostavat muita seuroja. Tässä kohdassa ei kuitenkaan tehdä muita siirtoja.

– Tilanteet voivat kuitenkin vaihtua ja yksittäisiä siirtoja voi aina tapahtua. Toki tässä suunnitellaan samalla myös ensi kautta, Markkanen sanoo.

Järventie suoraan liigarinkiin

Järventie liittyy suoraan SaiPan liigaryhmään, vaikka ei ole pelannut vielä yhtään liigaottelua.

– Halusimme hänet kevääksi tänne, jotta hän olisi ensi kaudella heti valmiimpi kamppailemaan pelipaikasta ja auttamaan meitä, kun hän on mukana jo tämän kevään ajan.

Ensi syksynä Järventie on 18-vuotias, ja Markkasen mukaan sen ikäluokan kärkipelaajat pystyvät pelaamaan liigaa.

Tilanteet voivat kuitenkin vaihtua ja yksittäisiä siirtoja voi aina tapahtua.

Jussi Markkanen

– Meilläkin Otto Hokkanen pelasi jo viime vuonna jonkin verran liigaa samanikäisenä kuin Järventie nyt on, ja tänä vuonna hän on pelannut jo selvästi vahvempana.

Hokkanen on keskushyökkääjä, mutta Markkasen mukaan Järventien pelipaikka on enemmän laidassa kuin keskellä.

– Taidoiltaan hän on varmasti liigapelaaja, mutta kysymys on tosi nuoresta pelaajasta. Hän on pelannut jo miesten pelejä KooVeessä, mutta ajetaan hänet pikku hiljaa sisään meidän kuvioihin.

Koskiranta pääsee mestaruusjahtiin

Loppukauden mittaisella lainasopimuksella Ilvekseen siirtyvä SaiPan kapteeni Jarno Koskiranta on merkkauttanut kuluvalla kaudella 37 ottelussa tehopisteet 1+6=7.

Markkasen mukaan Koskiranta näki Ilves-siirron mahdollisuutena pelata keväällä Suomen mestaruudesta.

– Ei tätä olisi ikinä tehty, mikäli molemmat pelaajat ja seurat eivät olisi nähneet tätä hyväksi vaihtoehdoksi. Varmasti Jarnokaan ei ollut kovin tyytyväinen tähän kauteen, mutta joskus asiat vain menevät niin.

Kolmatta kauttaan SaiPan kapteenina toiminut Koskiranta on pelannut urallaan liigassa yhteensä 330 runkosarjaottelua tehoin 70+101=171 ja 14 pudotuspeliottelua tehoin 9+1=10.

Välissä Koskiranta pelasi KHL-liigassa yhteensä seitsemän kauden ajan Sibir Novosibirskin ja SKA Pietarin riveissä.

Järventie on kiekkoperhettä

Emil Järventie pelasi alkukaudella lainalla KooVeen Mestis-joukkueessa, jossa 16 ottelussa syntyi pisteet 3+1=4.

U20-nuorten SM-sarjassa Järvenpää on iskenyt 21 ottelussa Ilvekselle tehot 8+11=19 ja U18-nuorten SM-sarjassa kahdessa ottelussa pisteet 3+1=4.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hyökkääjä on tehnyt 19 ottelussa pisteet 6+8=14. Viime kaudella Järventie pelasi Pohjois-Amerikassa USHL-juniorisarjassa Muskegon Lumberjacksissa.

Emil Järventien vanhempi veli Roby Järventie, 20, muistetaan myös nuorten maajoukkuehyökkääjänä. Veljesten isä Martti Järventie pelasi puolustajana liigassa yhteensä 20 kauden ajan.

Ilves on tällä hetkellä liigassa kolmantena. SaiPa on tukevasti jumbosijalla.

Juttua muokattu 20.1.2023 klo 12.25: täydennetty Jussi Markkasen kommentteja ja muokattu jutun rakennetta.