Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lassi Etelätalo on tyytyväinen, ettei keihäänheitossa ole hallikautta

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo tarjosi yhden viime vuoden hienoimmista suomalaisista urheilusuorituksista, kun hän kiskaisi EM-pronssille Münchenissä järjestetyissä yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa. Arvokilpailumitali oli 34-vuotiaalle suomalaiselle uran ensimmäinen ja heltisi viidennellä kierroksella heitetyllä ennätystuloksella 86,44.

Torstaina Etelätalo saapui Helsingin jäähallissa järjestettävään Urheilugaalaan yhtenä ehdokkaana Vuoden urheilijaksi.

Miten puntaroit mahdollisuuksiasi, kun vuonna 2022 suomalaisurheilijoiden taso oli hirmuinen?

– Tällä menestyksellä ei varmasti pääse kärkisijoille. Hienoa, että suomalaiset pärjäävät. Ei harmita yhtään, että EM-pronssilla ei ole kovin korkealla. Mieluummin näin päin kuin että olisin ykkösenä. Hienoa, että suomalaismenestystä tulee usealta eri rintamalta, hän sanoi.

Etelätalon tavoin yleisurheilijoista menestyivät estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen, seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto ja kolmiloikan EM-hopeamitalisti Kristiina Mäkelä. Maastohiihtäjistä Iivo Niskanen kahmi kolme mitalia Pekingistä, Kalle Rovanperä voitti ralliautoilun maailmanmestaruuden, ja Lauri Markkanen loisti niin EM- kuin NBA-parketeillakin.

Keihäänheiton arvokilpailupronssi vauhditti Tero Pitkämäen Vuoden urheilijaksi 2015, mutta himmein mitali irtosi MM-kilpailuista EM-kilpailujen sijaan. Pitkämäki nosti heikohkon suomalaisen urheiluvuoden esiin kiitospuheessaan.

– Me urheilijat yritämme tehdä ensi vuonna paremmin hommia, ettei tätä pronssilla viedä, Pitkämäki letkautti tuolloin.

Etelätalo muistaa tapauksen.

– Tero voitti myös Timanttiliigan, hän muistutti.

"Pikkuviilauksia"

Marraskuun alussa Etelätalo kertoi STT:lle alkusyksyn olleen katkonainen pikkusairastelujen takia. Käännettä parempaan ei ole tapahtunut.

– Samanlaista on ollut. Joulun aikaan tuli sairasteltua vähän. On ollut katkonaista, Etelätalo kertoi tuoreita kuulumisiaan.

Oletko ehtinyt jo huolestua?

– En ole. Onneksi meillä ei ole hallikautta. On vielä monta kuukautta aikaa kisoihin.

Etelätalo mainitsi Budapestissä elokuussa järjestettävien MM-kilpailujen lisäksi tavoitteikseen Kalevan kisat ja Timanttiliigan, jos mahdollisuus kansainvälisellä kilpailukiertueella heittämiseen aukeaa.

– Olen tehnyt harjoitteluuni pikkuviilauksia. Ei mitään isoa. "Leksan" (Leo Pusa) kanssa emme ole olleet enää urheilija ja valmentaja, mutta olemme edelleen yhteyksissä. Aika pitkään jo aiemmin suunnittelin harjoitusohjelmat itse.