Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi kilpailua takana ja Eero Hirvonen on puhki – flunssasta kärsinyt yhdistetyn urheilija sijoittui 19:nneksi Lillehammerissa

Suomen Eero Hirvonen sijoittui 19:nneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Norjan Lillehammerissa. Hän hyppäsi sunnuntaina HS140-mäestä 126 metriä ja pääsi kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle sijalta 25.

Hän napsi kuusi sijaa hiihto-osuudella, mutta saapui maaliin yli kaksi ja puoli minuuttia norjalaisvoittaja Jarl Magnus Riiberin jälkeen.

– Oli aika verkkainen hiihtovauhti. Kenelläkään ei ollut haluja lähteä hönkimään, joten meni vähän hiihtelyksi. Jos jollain olisi ollut menohaluja, olisi voinut yrittää, Hirvonen kuvaili Viasatin televisiohaastattelussa.

Mäessä 140 metriä leiskauttanut maailmancupin johtaja Riiber voitti kilpailun 47,5 sekunnin erolla maanmieheensä Jens Lurås Oftebrohon. Saksan Vinzenz Geiger oli kolmas. Geiger oli mäkiosuuden jälkeen vasta 14:s, mutta tarjosi jälleen näytteen hiihtokunnostaan.

Hirvosen kintuissa kauden alku on tuntunut raskaalta. Hän sijoittui viikkoa aiemmin Rukalla 12:nneksi, 15:nneksi ja 38:nneksi. Lillehammerin lauantain kilpailussa hän oli 17:s.

– Mäessä puuttuu loistokkuus. Se lähtee sujumaan, kun saa hyvän kierteen päälle. Nyt lähden kotiin lepäämään ja toipumaan. On puhki olo. Rukalla oli kolme kilpailua ja pari täällä. Välissä oli flunssa.

Päävalmentaja kaipailee neljää miestä lähtöviivalle

Suomen Ilkka Herola pysytteli jälleen poissa ladulta. Hiihtoliiton mukaan hän sai lauantain vastaisena yönä lieviä ylähengitystieoireita eikä hiihtänyt varotoimenpiteenä. Herola hyppäsi sunnuntaina 116 metriä ja olisi päässyt ladulle lähes neljä minuuttia kärjen jälkeen.

Lillehammerin kilpailuihin nimettiin Hirvosen ja Herolan lisäksi myös Otto Niittykoski, mutta hän ei matkustanut Norjaan sairastumisen takia. Kauden avausviikonloppuna säväyttänyt Leevi Mutru kertoi jo Rukalla, että jättää Lillehammerin väliin ja keskittyy harjoitteluun.

– Viikonloppu ei ollut sitä, mitä lähdimme hakemaan. Tavoitteena olisi saada neljä hyväkuntoista ja tervettä urheilijaa lähtöviivalle, päävalmentaja Antti Kuisma summasi.

– Eero teki tasaisen viikonlopun. Tästä on hyvä lähteä parantamaan. Kauden alku painaa muillakin jaloissa, Kuisma muistutti tiukkatahtisesta aloituksesta.

Maailmancup jatkuu joulukuun puolivälissä Itävallan Ramsaussa.