Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sportin hyökkäyskalusto teki HIFK:sta selvää – "Ruotsalaisemme ovat tehneet paljon maaleja"

Marraskuun loppuun mennessä pelaamissaan kauden 25 ensimmäisessä ottelussaan Sport iski keskimäärin 2,2 maalia, mutta joulukuun alussa vaasalaisten hyökkäyskoneisto on alkanut heräillä. Lauantai-iltana Sportin tehokkuuden miesten jääkiekkoliigassa sai kokea HIFK, joka lähti Vaasasta kotimatkalle niskassaan 1–6-tappio.

Joulukuun kahdessa pelissään Sport on tehnyt yhteensä 11 maalia. Jälleen kerran ruotsalaisten johtamasta ykkösketjusta onnistuivat kaikki hyökkääjät Jens Lööke (1+0), Axel Holmström (1+1) ja Simon Hjalmarsson (1+2). Ruotsalaiskärjen takana myös Jesse Paukku iski kaksi maalia ja kakkossentteri Sebastian Stålberg yhden.

Maalipaikkoja vaasalaisilla olisi ollut illan aikana suurempaankin maalimäärään. Esimerkiksi Lööke tuhri rangaistuslaukauksen avauserässä, mutta kuittasi epäonnistumisensa toisessa erässä läpiajosta.

– Olemme joukkue, joka tykkää puolustaa, mutta ei se ole hyökkäyspelistä pois. Ruotsalaisemme ovat tehneet paljon maaleja, mutta nyt me muutkin olemme tehneet enemmän tulosta, Paukku sanoi.

Paukku oli viimeistellyt ennen lauantaita vain yhden maalin tällä kaudella.

– Varsinkin yhteen kohtaan oli todella paljon paikkoja. Ehkä pienimuotoista taakkaakin syntyi jossain kohtaa.

HIFK pääsi hetkeksi peliin mukaan toisessa erässä, jota se hallitsi ensimmäiset 15 minuuttia. Marraskuun puolivälissä HIFK-nuttuun siirtynyt Kristian Vesalainen teki ensimmäisen maalinsa helsinkiläisten riveissä ja kavensi eron hetkeksi kahteen maaliin.

Sportin Janne Keränen (0+2) pelasi lauantaina uransa 800. liigaottelun ja Juho Tommila uransa 400. liigaottelun. Juhlakalu Keränen kirjautti kaksi syöttöpistettä.