Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lystilän Lento on Arctic Ice King

Risto ja Paula Pirttimaan elämän hevonen Lystilän Lento kiersi Mäntyvaaran päälähdössä vastustajansa loppukiriin lähdettäessä, ja maalisuoralla se pystyi pitämään viime vuoden sankarin Nylandin takanaan.

Pyhäjoelta saapunut ruuna on ollut melkoinen menestystarina kaviourilla. Se on voittanut urallaan peräti 21 kertaa ja noussut hetkessä sarjoissaan ylemmäs. Lystilän Lento on harrastajapariskunnan työnäyte.

– Olemme ihan tavallisia ihmisiä Pyhäjoelta, Risto Pirttimaa kiteytti.

– Meille on vain sattunut näin ihmeellinen hevonen. Itkua tässä pitää vääntää, niin hyvältä tuntuu.

Lämminveristen avoimen lähdön paras Rovaniemellä oli odotetusti Ruotsista saapunut Selmer I.H., jonka Hannu Torvinen siivitti ykköseksi. Se oli pitkään rintaman takana pussissa, mutta kiri tilaa saatuaan aivan hurjasti loppusuoraa.

– Se oli ohjastajalle hankala lähtö ajaa. Hevonen on fantastinen, valmentaja Gabriella Laestander iloitsi.

Vaikka suosikki Nyland jäi Rovaniemellä kakkoseksi, pääsivät maanantaina rantalomalta palanneet Ala-Rantalat juhlimaan Vermossa, kun Tutun Impi jyräsi pitkällä kirillä avoimen tammalähdön ykköseksi.

– Tutun Impi on hieno tamma, ja tämä on niin mahtava hetki. Tuntuu niin hienolta, että onnistuttiin. Antti lähti Rovaniemelle, ja terveisiä hänelle sinne, Tiina Ala-Rantala sai sanottua.

Hierro Boko vei nimiinsä Vermon lämminveristen kovimman ryhmän. Hannu Korven valmennettava järjesti heti Toto75-pelin alkuun suuryllätyksen, jonka avaimena olivat tehostettu treenijakso, sekä valmentajan tietoinen riski ajaa lähtö kesäkengässä.

– Olosuhteet antoivat mahdollisuuden ajaa alumiinikengässä, ja se kannatti, Korpi kommentoi.

Superlauantain Toto75-kierroksella voittajina juhlivat myös Kratos di Quattro, Torrent d‘Inverne ja Ilos Silmarillion. Seitsemän oikein -tulokseen yltäneet palkittiin lopulta 5671 eurolla.