Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joensuun riski ei aivan onnistunut – eteen kaatunut norjalaishiihtäjä pilasi Pärmäkosken mahdollisuudet Lillehammerin sprintissä

Suomalaiset naishiihtäjät Krista Pärmäkoski, Jasmin Kähärä, Jasmi Joensuu ja Anni Alakoski putosivat maastohiihdon maailmancupin sprintin puolivälierissä Lillehammerissa. Pärmäkoski ja Kähärä olivat vapaalla hiihtotavalla erissään neljänsiä, Joensuu viides ja Alakoski kuudes.

Suomalaisista lähimpänä jatkopaikkaa oli Joensuu, joka jäi aikavertailussa kahdeksan sekunnin sadasosaa välieräpaikasta. Hän valitsi harkitusti ensimmäisen erän ja kovimpaan seuraan. Hän tähtäsi finaaliin ja halusi parhaan palautumisajan välierää varten.

– Isoa kalaa haettiin, ja halusin riskillä ensimmäiseen erään, Rukan sprintissä neljänneksi hiihtänyt Joensuu vahvisti V Sportin haastattelussa.

– Tuloksesta huolimatta se oli hyvä hiihto.

Pärmäkoski törmäsi erässään kaatuneeseen Norjan Amalie Haakonsen Ousiin. Hän kiri kolarin jälkeen vielä pääjoukkoon, muttei kyennyt nousemaan kärkikaksikkoon.

– Harmittaa, kun en päässyt ratkaisemaan jatkopaikkaa hiihtämällä, Pärmäkoski kertoi V Sportille.

– Ensimmäinen kierros oli hyvin kontrollissa. Suksessa oli nyt hyvin kulkua ja niin oli hiihtäjässäkin. Kulkuun olen tyytyväinen.

Kähärä menetti mahdollisuudet jatkopaikkaan pienen taktisen erheen takia.

– Hiihto tuntui ihan hyvältä. Sain hyvän paikan ja pystyin tulemaan rennosti, mutta otin lopussa väärän peesin. Menetin siinä sijoja, Kähärä tiivisti suorituksensa puolivälierissä.

Hienon kehitysharppauksen urallaan ottanut Alakoski hiihti erässään rohkeasti ja pääsi vielä toisellakin kierroksella hyviin asemiin, mutta voimat loppuivat kesken puolivälierän kirivaiheessa.

Pärmäkoski sijoittui naisten lopputuloksissa parhaana suomalaisena 17:nneksi. Kähärä oli 18:s, Joensuu 22:s ja Alakoski 29:s.

Joni Mäki syytti epäonnesta itseään

Joni Mäki selviytyi ainoana suomalaisena miesten sprintin puolivälieriin, mutta hän tippui naisten tapaan jatkosta pudotushiihtojen ensimmäisessä vaiheessa. Mäki oli puolivälierässään viides.

Mäki menetti rytminsä, kun hän pyrki puolivälierän ensimmäisellä kierroksella Norjan Erik Valnesin peesiin. Hänen suksensa sotkeutuivat tilanteessa itävaltalaisen Benjamin Moserin välineisiin, eikä hän päässyt erässä enää hyökkäysasemiin.

Pettynyt Mäki otti epäonnistumisen kontolleen V Sportin haastattelussa.

– Ihan hukassa. Olin väärissä paikoissa vääriin aikoihin. Aika lenkkeilyä tänään, Mäki harmitteli.

– Toivottavasti hiihto alkaa jossain vaiheessa kulkea.

Maailmancup jatkuu sunnuntaina Lillehammerissa perinteisellä hiihtotavalla 20 kilometrin yhteislähdöissä.