Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaispelaajat johtivat Florida Panthersin voittoon – Barkoville ja Lundellille osumat

Florida Panthersin suomalaishyökkääjät olivat mukana joukkueensa neljässä maalissa, kun Panthers kaatoi kotijäällään Bostonin 5–2 ja katkaisi Bruinsin seitsemän pelin voittosarjan NHL-jääkiekkoliigassa.

Anton Lundell vei kauden toisella maalillaan Panthersin 2–1-johtoon toisen erän alussa. Aleksander Barkov lisäsi Panthersin johdon 3–1:een toisen erän lopulla ohjaamalla Brandon Montourin laukauksen maaliin.

– Emme ole voittaneet niin paljon pelejä kuin olisimme toivoneet. Samaan aikaan pyrimme rakentamaan peliämme ja tuntemaan olomme koko ajan mukavammaksi jäällä, kun kausi etenee pitemmälle. Juuri nyt meidän täytyy voittaa pelejä, ja voitto Bostonia vastaan oli valtavan tärkeä, Barkov sanoi NHL:n nettisivuilla.

Barkoville kirjattiin tehopisteet 1+2. Aaron Ekblad viimeisteli ottelun loppulukemat tyhjään maaliin sadannella NHL-osumallaan.

Husso torjui Detroitin voittoon

Sekä Detroit Red Wingsin Ville Husso että Nashville Predatorsin Kevin Lankinen torjuivat 26 laukausta, mutta Husson torjunnat riittivät nollapeliin, kun Detroit voitti 3–0. Nollapeli oli Hussolle kauden kolmas.

– Kaverit pelasivat uskomattoman hyvin edessäni tänä iltana. Kun torjuu yhden laukauksen, seuraava muuttuu taas helpommaksi, Husso sanoi. 

Dylan Larkin vei Detroitin 1–0-johtoon toisessa erässä, ja pian tämän jälkeen Nashville pääsi pelaamaan 1.36 minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Husso pysäytti kuitenkin Nashvillen kaikki yritykset.

– Kun ollaan kahden miehen alivoimalla, maalivahdin pitää olla kentän paras pelaaja. Ja Husso oli sitä. Hän teki muutaman mahtavan torjunnan, ja yleisö meni sekaisin. Se antoi meille paljon energiaa, Red Wingsin kapteeni Larkin kiitti.

Predatorsin kapteeni Roman Josi piti Husson torjuntoja kahden miehen alivoimalla ottelun käännekohtana.

– Ylivoiman loppupuolella meillä oli muutama hyvä paikka ja muutama hyvä laukaus suoraan syötöstä, mutta hän teki tärkeitä torjuntoja. Jos saa melkein kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, pitää löytää keino tehdä maali, Josi sanoi.

Luukkonen torjui Buffalon voittoon

Ukko-Pekka Luukkonen pysäytti 34 laukausta ja auttoi torjunnoillaan Buffalo Sabresin 6–2-voittoon St. Louis Bluesista. Buffalo on voittanut kaksi peräkkäistä ottelua hävittyään sitä ennen kahdeksan ottelua peräjälkeen.

– Hän on edistynyt viime vuodesta, Buffalon päävalmentaja Don Granato arvioi Luukkosta.

– Hän näyttää eri urheilijalta. Tietenkin hänelle on kertynyt oppia, kun hän pelasi enemmän pelejä ja minuutteja (AHL:n) Rochesterissa. Hän on käyttänyt ne tilaisuudet hyväkseen ja tullut joka kerta parempana takaisin, Granato selvitti.