Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalvå sai toivoa palkintosijasta Rukalla: "Tämä oli mielettömän hyvä viikonloppu"

Norjalaishiihtäjä Anne Kjersti Kalvå on toistaiseksi yltänyt harvakseltaan maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon, mutta alkava kausi näyttää valoisalta 30-vuotiaalle hiihtäjälle. Kalvå voitti norjalaisten kauden avauksessa Beitostölenissä molemmat normaalimatkat.

Lauantaina hän kukisti Heidi Wengin yli puolella minuutilla perinteisen hiihtotavan kympillä. Sunnuntaina Helene Marie Fossesholm taipui 4,2 sekunnin erolla vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä.

– Tämä oli mielettömän hyvä viikonloppu. Perinteisen kisaan minulla oli isot odotukset, mutta oli yllätys, että voitin tänäänkin, Kalvå sanoi uutistoimisto NTB:n mukaan.

Kalvån viime kausi päättyi koronavirustartuntaan ennen Pekingin olympialaisia. Nyt naishiihdon kärjessä olisi tilaa uudelle nimelle kestomenestyjä Therese Johaugin väistyttyä sivuun. Kalvå uskoo, että hän on aiempaa parempi ja pystyy taistelemaan paikoista palkintopallilla.

– Maajoukkueen valmentaja Stig Rune Kveen on seurannut harjoitteluani aiempaa tarkemmin, Kalvå kertoi sunnuntaina.

Kveen toimi useita vuosia Petter Northugin valmentajana. Hän luotsaa nyt Norjan naisia yhdessä Sjur Ole Svarstadin kanssa.

Kalvå odottaa innolla ensi viikonloppua, kun hän pääsee mittaamaan tasoaan muiden maiden hiihtäjiä vastaan Rukalla alkavassa maailmancupissa.

Miesten tuplavoittajaksi Beitostölenissä hiihti Johannes Hösflot Kläbo, jonka takareiden kunnosta oli epävarmuutta kauden aattona. Vapaalla hiihtotavalla hän kukisti maanmiehensä Henrik Dönnestadin 7,5 sekunnilla. Kolmas oli britti Andrew Musgrave.

– Olen tyytyväinen kropan toimimiseen. Korkean paikan harjoittelu on onnistunut, Kläbo sanoi NTB:n mukaan Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.