Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ässät murjoi sarjakolmosena olevaa Tapparaa – "Jossain vaiheessa meinasi taju lähteä"

Ässien ja Tapparan kamppailussa mentiin tunnelmasta toiseen enemmän kuin aikoihin. Molemmat joukkueet lähtivät miesten jääkiekkoliigan otteluun voittoputkessa, ja Tappara majaili sijalla kolme. Edellinen Ässien neljän maalin voitto Tapparasta tapahtui kevään 2013 finaalisarjassa.

Tällä kerralla porilaiset olivat vahvempia lukemin 5–1 (1–0, 1–0, 3–1).

Yksi kulminaatiohetkistä nähtiin toisessa erässä, kun vaihtomatkan pituuden turvin Tappara sai paineen luotua porilaispäätyyn. Ässien vaihdolle tuli yhtäjaksoista pituutta neljä minuuttia ja 44 sekuntia, minkä jälkeen patapaidat heittivät pitkän kiekon.

– Ei ole koskaan tullut vastaavaa koettua. Jossain vaiheessa meinasi taju lähteä, mutta oikealla hengitystekniikalla selviydyin. Mietin, että mitä voisin tehdä ja auttakaa minut pois täältä, Ässien Roope Talaja kertasi.

Ässien tehokkain oli maalin tehnyt ja kolme syöttänyt Will Graber, joka lopussa hieman loukkasi jalkaansakin. Kolmannessa erässä hän saalisti kahdessa minuutissa ja 39 sekunnissa tehot 1+2.

– En silti ole täysin tyytyväinen siihen, miten pelasimme. Pomputkin ovat vähän olleet meidän puolellamme, Graber arvioi.