Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS: KymiRing voi välttää konkurssin esimerkiksi myymällä varikkonsa

Iitissä sijaitsevan moottoriurheilukeskuksen KymiRingin saneerausohjelmaehdotus valmistui perjantaina, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Ilman saneerausohjelmaa ja sen vahvistamista yhtiö ajautuu todennäköisimmin konkurssiin, lehti kertoo.

Konkurssi on mahdollista välttää esimerkiksi keräämällä kolme miljoonaa euroa lisärahoitusta jo tammikuun loppuun mennessä.

– Ensisijainen latu on se, että yhtiön täytyy hankkia rahoitusta, jotta se voi toteuttaa investointisuunnitelmansa. Tällä ladulla kun mennään ajassa eteenpäin, vuoden 2024 kauden jälkeen tulisi varikkorakennuksen sale and lease back -järjestely (myynti- ja takaisinvuokraus). Niin yhtiö voisi suorittaa vakuusvelat, jotka erääntyvät vuoden 2024 lopussa, saneerausohjelman selvittäjä Klaus Majamäki sanoi ESS:lle.

– Nyt on selvät stepit, joiden mukaan edetään. Niiden eteen tehdään toimivassa johdossa ja hallituksessa hommia, kommentoi puolestaan KymiRing oy:n toimitusjohtaja Riku Rönnholm.

Velkaa yhtiöllä on noin 22 miljoonaa euroa.