Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ricciardosta tulossa Red Bullin reservikuljettaja

Pitkään formula ykkösissä ajaneen australialaiskuljettajan Daniel Ricciardon F1-kisa-ajot päättyvät ainakin toistaiseksi tämän viikonlopun Abu Dhabin gp:hen, sillä pesti McLaren-tallissa päättyy tähän kauteen.

Formulakuvioista 33-vuotias kahdeksan gp-voiton mies ei ole kuitenkaan poistumassa, sillä Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Markon mukaan Ricciardo on ensi vuonna Red Bullin kolmoskuljettaja. Marko kertoi asiasta Sky Germany -kanavalle, kertoo Autosport. Virallista ilmoitusta Red Bullilta ei ole tullut.

Ricciardo ajoi Red Bullilla 2014–18 voittaen seitsemän kertaa ja sijoittuen kahdesti kolmanneksi MM-pisteissä. F1-uransa kahdeksannen voiton Ricciardo ajoi viime vuonna McLarenin riveissä Monzassa.

– Ricciardo on kolmas kuljettajamme. Meillä on niin paljon sponsoreita, meidän on tehtävä esittelyajoja ja muuta sellaista, ja hän on parhaiten (rooliin) sopiva, korkean profiilin kuljettaja, Marko sanoi Sky Germanylle Abu Dhabin gp:n harjoituksissa perjantaina.

Marko lisäsi, että F2-sarjassa kaksi viime kautta ajanut Liam Lawson täyttää reservikuljettajan paikkaa Red Bullilla ja sen sisartallilla AlphaTaurilla ensi vuonna. Lawson ajoi Red Bullia perjantain avausharjoituksissa.

– Hänellä on potentiaalia. Hän aikoo ajaa Super Formula -sarjaa Japanissa ensi vuonna ja on myös reservikuljettaja Red Bullilla ja AlphaTaurilla, Marko sanoi.