Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castren nousi kärkikymmenikköön LPGA-golfissa Japanissa

Matilda Castren nousi jakamaan kymmenettä sijaa golfin naisten LPGA-kiertueen kilpailussa Japanissa. Sijoitus ja sen tuomat 36 000 palkintodollaria auttavat suomalaispelaajaa lähemmäs tavoitetta eli kauden 60 parhaan finaalikilpailua. Castren on Japanin jälkeen 62. sijalla rankingissa.

– Top 10 on erittäin tervetullut. Tarvitsen näitä pisteitä, että pääsen finaalikisaan, Castren iloitsi tiedotteessaan.

Castren on ollut tällä kaudella LPGA-kiertueella parhaimmillaan toinen, heinäkuisessa parikilpailussa Malesian Kelly Tanin kanssa. Tammikuussa hän jakoi niin ikään kymmenennen sijan kauden avauskilpailussa Floridassa.

Japanin Shigassa Castren pelasi sunnuntaina 67 lyönnin kierroksen. Vire oli vahva etenkin lopussa, sillä hän teki lopun kymmenellä reiällä viisi birdieä ja viisi par-tulosta.

– Takaysi (väylät 10–18) oli hyvää peliä, ja sain käytettyä birdiepaikat hyvin. Pari pidempää par-puttiakin meni sisään, Castren kertasi.

Castren päätyi yhteistulokseen 278 lyöntiä (–10). Hänen kanssaan sijoituksen jakoi muun muassa naisten maailmanlistan thaimaalainen ykköspelaaja Atthaya Thitikul.

Kilpailun voitti skotlantilainen Gemma Dryburgh yhteistuloksella 268 (–20). Hän päätti turnauksen 65 lyönnin kierrokseen.

Ennen 17. marraskuuta alkavaa finaalikilpailua LPGA-kiertueen ohjelmassa on torstaina vauhtiin pääsevä kilpailu Floridassa. Castren tarvitsee sieltä hyvän sijoituksen päästäkseen finaaliin.

– Jännäksi menee, Castren arvioi.

Kilpailutilannetta värittää se, että Castrenin mukaan pari finaaliin oikeutetuista kiertueen pelaajista ei aio pelata finaalia.

– Enkä tiedä, mikä on Linn Grantin tilanne. Hän ei ole rokotettu, eikä hän pääse matkustamaan Jenkkeihin tällä hetkellä. Jos säännöt eivät muutu, hän ei pääse finaaliin, Castren puntaroi Japanissa kolmanneksi sijoittuneen ruotsalaistähden tilannetta.

Floridan kilpailussa alkavalla viikolla pelaa myös Sanna Nuutinen.