Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petteri Puhakka 2, Lukko 1 – Lukko jäi kotihallissaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä

Tilastot ja kuntopuntarit ennustivat Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan välille tasaista ja vähämaalista ottelua lauantaille, ja näin kävikin. Tappara nappasi 1–2-vierasvoiton, ja Lukko jäi ensimmäisen kerran kotonaan pisteittä.

Kaksi erää paineltiin ilman osumia, kunnes ajassa 45.35 Lukon alivoiman juuri päätyttyä Tapparan Petteri Puhakka löi kiekon ohi Lukko-vahti Artjom Zagidulinin hanskapuolen yläpesään.

Puhakka oli asialla uudelleen ajassa 56.04, kun hän sai Lukon pelatessa ylivoimaa puolustaja Thomas Gregoiren harhasyötön lapaansa ja iski kiekon kilven alta sisään.

– Ensimmäinen maali oli sovittu juttu. Osasin odottaa Kristian Tanukselta syöttöä. Minun tehtäväni on laittaa kiekkoa sisään. Toisessa maalissa laiton vain kiekkoa kohti maalia. Silloin tapahtuu yleensä hyviä asioita, kertaili Puhakka osumiaan.

Lukko pääsi vielä ilman maalivahtia pelatessaan kaventamaan Gabriel Fontainen osumalla, mutta aika loppui kesken.

Tapparan maalivahdin Christian Heljangon kauden ensimmäinen nollapeli jäi minuutin ja 43 sekunnin päähän, mutta ehkäpä Anrei Hakulisen rangaistuslaukauksen torjuminen korvaa sen murheen.