Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hauskanpito jää taka-alalle – NHL-miehet keskittyvät Tampereella jo sarjapisteisiin

NHL-jääkiekon puolustavan mestarin Colorado Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar oli perjantain aamuharjoitusten jälkeen Tampereen areenan tiloissa huomattavasti vakavammalla tuulella kuin torstain vastaavassa tilaisuudessa yleisölle avoimien jääharjoitusten jälkeen. Enää ei kuultu kevyitä heittoja suomalaisuudesta ja Tampereesta, vaan ajatukset näyttivät olevan jo illan ottelun vastustajassa Columbus Blue Jacketsissa.

– Haluamme hyvän suorituksen illan ottelussa. Hyökkäyspeli on edellisissä otteluissa ollut riittävällä tasolla, mutta puolustuksessa on ollut ongelmia. Tänään haussa on hyvä tasapaino, Bednar sanoi.

Bednarilta kysyttiin aikaeron vaikutuksista ja siitä, että edellisestä ottelusta on lähes viikko.

– Toisilla aikaero vaikuttaa enemmän kuin joillakuilla toisilla pelaajilla, mutta illalla kaikki ovat valmiita pelaamaan. Eikä sillä ole merkitystä, kuinka monta päivää on edellisestä ottelusta, aina on oltava valmiina, Bednar lisäsi.

Torstaisissa harjoituksissa yleisöä oli paikalla ainakin 2 000 ihmistä, vaikka pääsyliput maksoivat liki 20 euroa. Perjantaina joukkueet harjoittelivat ilman yleisöä, ja harjoitus oli huomattavasti tehokkaampi kuin torstainen.

Avalanchen tähtipuolustaja Devon Toews kehui torstain ilmapiiriä hallissa.

– Yleensähän treeneissämme ei ole yleisöä, joten etenkin Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen ansiosta torstain treeneissä oli hyvä tunnelma. Etenkin Mikko tuntui olevan yleisön suosiossa, Toews sanoi.

Lehdistötilaisuudessa oli Toewsin lisäksi toinen puolustaja Josh Manson. Molemmat kehuivat Helsingissä syötyä ruokaa.

– Lohikeitto ja poronkäristys olivat hyvin maukkaita, ne tulevat heti mieleen, pelaajat vastasivat kysymykseen parhaasta ruuasta Suomessa.

Samat suosikkiruuat ovat nousseet esille monessa muussa yhteydessä pelaajien Suomen-vierailun aikana.

Toews tähdensi Mansonin ja Bednarin tavoin viikonlopun otteluita.

– Neljä pistettä viikonlopun otteluista on ainoa asia, mikä nyt on päällimmäisenä mielessä. Odotamme otteluita, Toews korosti.

Manson sanoi sentään yhden kevyemmän kommentin.

– Täällä on ollut niin monta yhteistä joukkueen illallista, että koko vuoden kiintiö alkaa olla täynnä, Manson heitti.

Korpisalo pelaa maalilla

Coloradon jälkeen oli Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Brad Larsenin vuoro kertoa tunnelmistaan.

– Jäällä on maalivahti ja viisi pelaajaa kerrallaan. Meidän täytyy keskittyä otteluun vaihto kerrallaan ja pelattava kovaa koko ajan. Coloradon tähdille ei saa antaa tilaa, Larsen tiivisti.

Blue Jacketsin maalilla pelaa perjantaina Joonas Korpisalo. Hän keskittyi otteluun eikä ollut lehdistötilaisuudessa kumpanakaan päivänä.

Larsenilta kysyttiin odotuksista tamperelaisen Patrik Laineen suhteen.

– Hän on varmasti innostunut pelaamaan täällä. Hän on dynaaminen hyökkääjä. Se jää nähtäväksi, mikä on hänen vaikutuksensa ilmapiiriin ottelun aikana. Mutta hän on silti vain yksi pelaaja tässä joukkueessa. Pyrimme nauttimaan kokemuksesta pelata täällä, Larsen sanoi.

Columbuksen hyökkääjät Boone Jenner ja Jakub Voracek odottavat hekin jo pelien alkavan. Edessä ovat ottelut perjantaina ja lauantaina.

– Meidän pitää saada hyvä energiataso peliin. Meillä on ollut hyvä viikko alla, ja nyt pääsemme pelaamaan, kanadalainen Jenner tiivisti.

Voracek pelasi muutama vuosi sitten kotimaassaan Prahassa vastaavassa Euroopan NHL-ottelussa.

– Ruoka oli siellä parempaa kuin on ollut täällä. Illan ottelusta odotan Laineen show'ta. Hän on jo lapsena unelmoinut pelaamisesta NHL:ssä, ja nyt se tapahtuu hänen kotikaupungissaan, Voracek sanoi.

NHL:n ottelut eivät näy paljon Tampereen katukuvassa. Markkinointia ei tarvita, koska ottelujen pääsyliput myytiin käytännössä loppuun ajat sitten. Tampereen keskustorille rakennettiin vastaava yleisölle avoin suuri tapahtuma-alue kuin oli jo kevään MM-kisoissa. Suuressa teltassa voi perjantaina ja lauantaina seurata ottelut.

NHL-tapahtumalle perjantaina kuusi sivua uhranneen Aamulehden mukaan paikalla oli myös Blue Jacketsin kotiosavaltiosta Ohiosta Tampereelle saapuneita kiekkofaneja.