Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkasen Utahille kirvelevä tappio – suomalaistähden pistepotti sivusi kauden heikointa

Lauri Markkasen edustama Utah Jazz kärsi koripallon NBA:ssa kirvelevän vierastappion Dallas Mavericksille, joka vei voiton pistein 103–100.

Utahilaisjoukkue johti hienoisesti ottelua kolme ensimmäistä neljännestä, mutta viimeisellä neljänneksellä Dallas otti loppuun asti säilyneen johdon. Dallas oli enimmillään 15 pistettä Utahia perässä kolmannella neljänneksellä, mutta kiri johtoon kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria.

Markkanen oli joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja. Yli 33 minuuttia pelannut suomalainen heitti 14 pistettä, eikä yksikään neljästä kolmosen yrityksestä uponnut. Markkanen otti seitsemän puolustuspään levypalloa.

Tiistaisessa pelissä Memphisiä vastaan Markkanen sivusi kauden parasta pistepottiaan 31 pisteellä, mutta nyt henkilökohtainen pistepotti sivusi miehen kauden heikointa.

Dallasin voiton avaimena oli joukkueen slovenialaistähti Luka Doncic, joka heitti 33 pistettä, antoi 11 korisyöttöä ja keräsi viisi levypalloa. Utahin kovin pistemies oli Jordan Clarkson 22 pisteellä. Dallasista myös Christian Wood (21 pistettä) ja Spencer Dinwiddie (20) keräsivät komean pistepotin.

Doncic on ollut alkukauden pistekunkku NBA:ssa, sillä hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa on peräti 36,1.

– Kova ottelu erittäin hyvää joukkuetta vastaan, Utahin päävalmentaja Will Hardy tiivisti seuran kotisivuilla.

Utahilla kelpo alkukausi

Tappiosta huolimatta Utah Jazzin kausi on alkanut lupaavasti. Joukkue on voittanut yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan kuusi. Dallas on kerännyt seitsemästä ottelustaan neljä voittoa.

NBA:n tämän kauden ainoa tappioton joukkue on Milwaukee Bucks. Suomen aikaa varhain torstaina Milwaukee otti kauden seitsemännen voittonsa kukistamalla Detroit Pistonsin 116–91. Kotijoukkue Milwaukeen ykköshahmo oli jälleen kerran Giannis Antetokounmpo, joka heitti 32 pistettä.