Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wada patistaa Rusadaa käsittelemään Kamila Valijevan dopingtapauksen pikaisesti – uhkana käsittely urheilun välitystuomioistuimessa

Maailman antidopingtoimisto Wada painostaa Venäjää käsittelemään taitoluistelija Kamila Valijevan dopingtapauksen, kertoo BBC. Wada uhkaa viedä Valijevan käryn urheilun välitystuomioistuimen Casin käsittelyyn, jos Venäjä ei hoida asiaa pikaisesti loppuun.

Valijevan dopingnäytteestä paljastui urheilussa kielletyn sydänlääkkeen käyttö viime joulukuussa, mutta tapausta ei ennätetty käsitellä ennen Pekingin talviolympialaisia. Valijeva sai osallistua kisoihin Casin päätöksellä.

Venäjän antidopingtoimisto Rusada on tehnyt tapauksesta selvityksiään, mutta se ilmoitti viime viikolla, ettei aio julkistaa niiden tuloksia.

Wadan puolalainen puheenjohtaja Witold Banka ilmoitti, ettei Wada enää hyväksy Rusadan viivyttelyä.

– Wada on huolissaan Valijevan tapauksen viivästymisestä ja on jättänyt asiasta virallisen huomautuksen Rusadalle. Wada käyttää oikeuttaan viedä asia Casin käsittelyyn, ellei asiaa saada ratkaistua pikaisesti, Banka kertoi BBC:n mukaan.

Rusada vetosi 16-vuotiaan Valijevan ikään, kun se ilmoitti, ettei aio kertoa taitoluistelijan dopingtapauksesta tekemiensä selvitysten yksityiskohdista julkisuuteen.