Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaara nujersi Tukholman avoimissa Björn Borgin pojan – "On vastustajalla ainakin nimekäs isä"

Suomalaisilla nelinpelipareilla oli maanantaina voiton ja tappion päivä miesten Tukholman avoimessa tennisturnauksessa.

Voittoon ensimmäisellä kierroksella ylsivät Suomen Harri Heliövaara ja Britannian Lloyd Glasspool, jotka kukistivat ruotsalaisparin Leo Borg/Simon Freund vakuuttavasti 6–3, 6–2.

Heliövaara ja Glasspool mursivat vastustajansa syötön sekä ensimmäisessä että toisessa erässä kaksi kertaa.

Vastustajaparista Leo Borg on 11-kertaisen grand slam -mestari Björn Borgin poika.

– On vastustajalla ainakin nimekäs isä. Voitto oli meille pääasia, ja se tuli kohtuullisen hyvällä pelillä, Heliövaara kertoi STT:lle Tukholmassa.

Tasoero oli selvä

Borg ja Freund ylsivät Tukholman turnauksen pääsarjaan villillä kortilla. Tasoero oli Heliövaaran ja Glasspoolin hyväksi selvä.

– Pysyttiin pelin päällä koko ajan. Siinä mielessä voi olla tyytyväinen, että tehtiin, mitä haluttiin, Heliövaara kuvaili.

Heliövaara ja Glasspool jännittävät, kantaako kaksikon vire marraskuun puolivälissä Italian Torinossa pelattavaan ATP-finaaliturnaukseen.

– Torino on iso loppuvuoden tavoitteemme. Halutaan kuitenkin pitää keskittyminen nykyhetkessä. Koska kaikkea ei voi kontrolloida, silloin on paras keskittyä olennaiseen.

Tukholmassa Heliövaara/Glasspool kohtaa seuraavalla kierroksella joko Ruotsin Filip Bergevin ja Kreikan Petros Tsitsipasin tai tshekkiparin Roman Jebavy/Adam Pavlasek. Petros Tsitsipas on kaksinpelin maailmanlistan viitosen Stefanos Tsitsipasin pikkuveli.

Suomen Emil Ruusuvuori ja Portugalin Joao Sousa putosivat maanantaina jatkosta. Britannian Cameron Norrie ja Yhdysvaltain Tommy Paul jatkoivat toiselle kierrokselle luvuin 6–3, 6–1.