Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joel Naukkarinen taisteli historiallisen pronssin coastal-soudun MM-kisoissa

Joel Naukkarinen teki sunnuntaina suomalaista soutuhistoriaa ottamalla coastal-soudun MM-kisoissa pronssia. Naukkarinen ylsi Walesissa järjestettyjen kisojen päätöspäivänä semifinaaliin miesten beach sprintissä.

Melonta- ja soutuliitto kertoi tiedotteessaan, että Naukkarisen MM-pronssi on Suomen ensimmäinen mitali coastal-soudussa.

– Tämä oli hieno voitto meidän coastal-maajoukkueelle ja paras mahdollinen päätös meidän intensiiviselle työrupeamalle yrittää nostaa Suomea lajissa kohti maailman kärkeä ennen hyväksyntää olympialajiksi, Naukkarinen kertoi tiedotteessa.

Sprinttikisassa mitattiin etenkin veneen hallitsemista aallokossa. Kilpailumuodossa kisattiin ensin aika-ajo, jonka jälkeen soutajat kamppailivat jatkopaikoista aina pareittain.

– Se, mikä lajista ei näy ulospäin, on varikkotyöskentely rannassa. Yksikköjä myöten coastal-soutu on äärimmäinen joukkuelaji, Naukkarinen muistutti.

Coastal-soudun arvokisasyksy jatkuu ensi viikolla Espanjan San Sebastianissa järjestettävillä EM-kisoilla.