Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK:n omistaja Lyytikäinen: Yksi parhaita kausia, tulokset tapissa – tulos miljoonaluokkaa

Mestaruuden jo varhemmin varmistunut HJK päätti jalkapallon liigakautensa, kun se taipui viheriöllään 0–1 KuPSille. Hopealle yltäneet ja Suomen cupin voittaneet savolaiset eivät latistaneet isäntien juhlia, sillä fanipäädystä raikui jo varhain kiitokset "Ollis, Ollis" Klubin seuraomistajalle Olli-Pekka Lyytikäiselle.

– Iso kuva on se, että tämä on yksi parhaita kausia – erittäin onnistunut kausi, HJK-omistaja Lyytikäinen kertoi STT:lle.

HJK saavutti Toni Koskelan päävalmentamana kolmannen peräkkäisen SM-kullan ja ylsi toisena sesonkina putkeen Eurokilpailuissa lohkovaiheeseen.

– Eurooppa-liigaan pääsy on vielä isompi onnistuminen. Joukkueet, joita matkalla kaadettiin ja sitten kohdattiin, ovat meitä isompia, Lyytikäinen puntaroi.

Iso merkityksensä on myös rahalla. Osakeyhtiöissä euroja merkitsevät luvut ovat avainasemassa.

– Tämä on taloudellisesti varmaan HJK:n historian toiseksi paras Mestareiden liigavuoden jälkeen. Miljoonaluokkaa, Lyytikäinen paalutti.

Pelkkää ruuusuilla tanssimista Klubin kausi ei ole ollut.

– Toki vuosi on ollut raskaskin, mutta tänä vuonna tulokset on tapissa, Lyytikäinen kuvasi.

Sunnuntain pelikin keskeytettiin minuutiksi pariksi, kun 6 768 katsojasta osa fanipäädyssä häiriköi – merkkitulista roihusi kentälle sakeasti savua.

Palloliiton puheenjohtaja ja KuPSin omistaja Ari Lahti osallistui kahdessa roolissa mitaliseremonioihin, jotka nekin viivästyivät kentälle juoksujen takia.

– Kausi on ollut onnistunut, jännittävä loppuun asti. Hienoa, että suomalaiset joukkueet ovat pärjänneet Euroopan kentillä, Lahti korosti.

– Ehkä pieni pettymys, että yleisö ei oikein kesällä vielä löytänyt lehtereille, Lahti täydensi.