Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VPS varmisti sarjapaikkansa – FC Lahti on pelannut yli yhdeksän tuntia tekemättä maaliakaan

VPS oli voittanut edellisen kerran FC Lahden vieraissa kaudella 2013. Pitkä putki tuli päätökseen keskiviikkona, kun vaasalaiset nappasivat jalkapalloliigassa puhtaan 2–0-voiton Lahden stadionilta.

VPS varmisti kolmen pisteen potilla samalla sarjapaikkansa. Vaasalaisten avauspuoliajan maaleista vastasivat Joonas Vahtera ja Juhani Pikkarainen.

– Tämän illan hienoin juttu on tietenkin sarjapaikka. Olimme kuitenkin ainoa nousijajoukkue ja lähdimme kauteen pienimmällä pelaajabudjetilla. Nyt saamme pelata loppukauden ilman paineita, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela sanoi.

VPS kyttää edelleen mahdollista europlayoff-paikkaa. Joukkueen nykyinen vire saattaa jopa riittää siihen.

– Täytyy jatkossakin juosta vain niin perkeleesti ja tehdä yhdessä hommia, naurahti tehot 1+1 Lahden syysillassa merkkauttanut Vahtera.

FC Lahden tilanne haastajasarjan hännillä on heikko. Lahtelaiset pelasivat nyt neljännen peräkkäisen liigakamppailunsa ilman tehtyä maalia. Kun pötköön lisää Suomen cupin välierämatsin KuPSia vastaan, joukkue ei ole tehnyt osumaa reiluun 540 minuuttiin. Se tarkoittaa yli yhdeksää tuntia.

Ilman suurta ihmettä HIFK:lta FC Lahti on matkalla liigakarsintaan.