Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskanen kisaa tänään Pariisissa telinevoimistelucupin hyppyfinaalissa

Jyväskylän Voimistelijoita edustava Kaia Tanskanen kilpailee tänään telinevoimistelun kansainvälisessä hyppyfinaalissa Pariisissa. Yhdysvalloissa asuva Tanskanen voimisteli eilen viidenneksi hypyn karsintakilpailussa ja pääsi ainoana suomalaisena telinefinaaleihin.

Finaaleissa kilpailee kunkin telineen kahdeksan parasta voimistelijaa.

– Olisin toivonut, että nojapuut olisivat menneet paremmin, mutta olen todella iloinen siitä, miten hyvin puomi ja hyppy menivät, Tanskanen iloitsi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Hän sai kahden hypyn keskiarvosta 12,975 pistettä ja puomilta tasan 11 pistettä.

– Puomilla kokeilin uusia taitoja ja hypyssä pääsin finaaliin. Finaalipaikka tuntuu erityisen hienolta, sillä täällä kisaa huippu-urheilijoita, jotka ovat kisanneet olympialaisissakin. Odotan innolla hyppyfinaalia, Tanskanen sanoi.

Pariisissa kilpaillaan telinevoimistelun World challenge cup -kilpailuissa eli käytännössä maailmancupissa. Naisten hypyn finaali alkaa kello 15.06.

Rajanylitys kostautui Kirmekselle

Muista suomalaisista HIFK Gymnasticsin Sani Mäkelä oli parhaimmillaan 20:s hypyssä. Hän sai ensimmäisestä hypystä 13,350 pistettä, mutta kun toinen epäonnistui jo vauhdinotossa eikä tuonut pisteitä, sijoitus putosi.

Suomen miehistä Voimisteluseura Helsingin Elias Koski ja Espoon Telinetaiturien Robert Kirmes jäivät myös ilman finaalipaikkoja. Kosken paras sijoitus oli 24:s renkailla ja Kirmeksen 13:s permannolla.

– Permanto meni aivan hyvin, vaikka siinä tuli iso rajanylitys, ja ensimmäinen pätkä epäonnistui hieman. Muut kolme telinettä menivät aivan mönkään. Olin väsynyt ja puhki, sillä kilpailu oli niin pitkä, Kirmes kommentoi tiedotteessa.